Tvarůžkový závin

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Slané pečivo 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 listové těsto mrazené
300 g šunky
300 g dobrého uzeného špeku nebo prorostlejší anglické slaniny
3 balíčky olomouckých tvarůžků
3 vejce
větší pórek
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Špek (anglickou slaninu) nakrájíme na kostičky, osmahneme na pánvi, pak na něj přidáme na kolečka pokrájený pórek a společně chvíli podusíme (ne dlouho, aby si pórek uchoval zelenou barvu). Dáme vychladit. Tvarůžky nakrájíme na malé kostičky a smícháme s vejci.

  2. Listové těsto rozpůlíme a vyválíme na plát o něco silnější než na jablkový závin. Těsto poklademe plátky šunky, pak směsí špeku a pórku a nakonec směsí tvarůžků a vajec. Stejně uděláme i druhý závin a pečeme je při 150 st. C asi 45 minut. Necháme vychladnout a podáváme. (Poznámka: Je výborný, ale od tvarůžků slanější. Proto vůbec nepoužíváme sůl.)

  3. Pokud použijete chlazené rozválené těsto (nejčastěji mívá hmotnost 275 g, kdežto mrazené nejběžněji 400 g), musíme snížit i množství ostatních ingrediencí nejméně o třetinu (správněji o trochu víc než třetinu).
    Byt to tvarůžkovou vůní "neprovoní".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tvarůžkový závin

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: tvarůžkový závin listový závin s tvarůžky zavin s tvarůžky

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít