

Plněné vepřové koleno
Suroviny
- zadní koleno
- 150 g mletého masa
- 100 g uzeného masa
- cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 syrové vejce
- 1 vařené vejce
- kousek másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Očištěné koleno vykostíme a rozkrojíme na velký plát masa.
Zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.
Uzené maso nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme najemmo.
Česnek prolisujeme, všechno přidáme k mletému masu a promícháme.
Nakonec do směsi vmícháme obě vejce, dochutíme solí a pepřem.
Hmotu důkladně promícháme a rozprostřeme na plát masa.
Naplněný plát stočíme a převážeme provázkem, povrch masa osolíme.
Naplněné koleno zabalíme do alobalu vymazaného máslem, vložíme o pekáčku a pečeme při teplotě 180°C zhruba 120 minut.
Pak roládu vyjmeme z alobalu, mírně podlijeme a pečeme dalších 15 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plněné vepřové koleno
K receptu nejsou žádné komentáře.