Roláda z vepřového masa se zelím

mysulka Kuchařka: mysulka

4 - 6 porcí Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

1 kg vepřové plece
80 dkg kysaného zelí
2 jablka
2 nožičky pikantní klobásy
4 - 6 stroužků česneku
kmín - mletý i celý
sůl
pepř
oblíbené paprikové koření
2 cibule
sádlo
máslo
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si rozkrojíme na plát a naklepeme. Osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem.

  2. Zelí překrájíme, když je moc kyselé, můžeme trochu propláchnout, rozložíme na maso, posypeme 2 - 3 nakrájenými stroužky česneku a na to nastrouháme jablka nahrubo.

  3. Poklademe klobásou, kterou jsme oloupali a nakrájeli po délce na 4 kousky.

  4. Maso opatrně zavineme do rolády, omotáme nití a zprudka opečeme na sádle, aby se zatáhlo.

  5. Do pekáčku přidáme cibuli nakrájenou na plátky a zbytek nakrájeného česneku, maso posypeme celým kmínem a paprikovým kořením, trochu podlijeme a pečeme do měkka přibližně 90 min.

  6. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a před koncem pečení přidáme pro zjemnění kousek másla. Podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky.

Poznámka

Podobný recept jsem před časem slyšela na Plzeňském rozhlase a zaujal mě, tak jsem ho s menšími úpravami vyzkoušela a je to opravdu chutné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 538 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roláda z vepřového masa se zelím

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Jídlo je úžasné, ale myslím si že šťouchané brambory jsou mnohem lepší než knedlíky. Dělala jsem to přesně dle receptu, akorát jsem si večer před tím maso rozřízla, naklepala a okořenila dle receptu. Nechala uležet a pak tam před vlastním pečením dala to zelí atd.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka(autorka receptu)

    :-8;-) všem moc děkuju:-K

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Teda u takových krásných fotek s dobrým,podařeným jídlem se opravdu velice špatně polyká naprázdno:-))+:yes::yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Mysulko:-) roláda se Ti povedla na 1*. A protože jsme roládková rodina a dělám velmi podobnou, tak Ti posílám boďku č.11 , protože vím, jaká je to dobrota. A Tvou variantu s česnekem ráda vyzkouším a dám vědět;-).

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jééé, to je super!! Krásná fotka i receptík!!:-):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Myšulko, roláda vypadá velmi dobře a jedle a i fotky jsou pěkný. Dávám ti 8.boda:yes:

    Odpovědět

  • marcik marcik

    :-pchutné:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Plecko je naše velmi oblíbené masíčko, recept vypadá velmi lákavě, kysané zelí kupuji jen do segedínu, ale naplnit jím kus masa mě ještě nenapadlo, chválím a fotky jsou moc hezké:yes:

    Odpovědět

  • luckymoon luckymoon

    Leni, super, jenom bych potřebovala naučit rozkrojit maso na plát, vždycky ho děsně rozmasakruju.... ;-( Ale receptík krásný, zase něco jinýho, ukládám a posílám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Velmi povedené a krásné fotky ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    :yes:;-) šikulka:yes:+

    Odpovědět

Tématické fráze: roláda z vepřového masa bůčková roláda se zelím bůčková roláda plněná zelím veprova rolada plnena zelim vepřové maso se zelím rolády z vepřoveho masa jak nakrájet maso na roládu jak rozkrojit maso na roládu recepty rolada z vepřového masa rolada se zelim masova rolada se zelim vepřové maso s kysaným zelím recept roláda z vepřového masa maso se zelim vepřové roládky se zelím roláda plněná zelím roláda s kysaným zelím masová roláda z vepřového masa recept z vepřového masa vepřové maso rolada

Zapomněl/a jsem heslo