Výborné kokosky bez naležení

Roxana Kuchařka: Roxana

Doba přípravy: 40 4 porce Cukroví , Pečené 26 názorů

Suroviny

14 dkg strouhaného kokosu
20 dkg moučkového cukru
4 ks bílků
2 dkg strouhanky
1/2 dcl bílého vína (stačí trochu vody s citronem)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni ušleháme sníh z bílků, pomalu přidáme moučkový cukr, kokos a strouhanku, přilijeme víno.

  2. Na plech, vyložený pečícím papírem, lžičkou tvarujeme kokosky. Pečeme velmi zvolna (asi 100-130°C) asi 20 minut.

  3. Troubu raději hlídat, já peču více plechů najednou, takže je i přendávám, aby ty dole nebyly bledé.

Poznámka

Jsou vyzkoušené, nepřilepují se, jsou hned křehké.

Mně se díky horkovzduchu loni trochu ty nahoře "chytily".

Asi to znáte...přendavat plechy...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Výborné kokosky bez naležení

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    Já sem asi zase začnu chodit, nasmála jsme se kurzu češtiny a ne kokoskám, kterých recept zas úporně hledám s tím mým věčným stěhováním posledních let... doufám už naposledy.:no:

    Takže žádné výpisky, které jsem potratila, má od všeho teď přímo originály z mládí a tím to končí, dám si je do trezoru, kokosky jsem pro změnu tentokrát nespálila, leč nemohla ty bledule dopéci, až jsem jim dala 200st.:-D:-D:-D

    A je to, jsou ve špajzu, ze čtyř dávek! a čekají na "uležení, naležení, či co ještě", ale mezitím podléhají útokům mlsounů.

    Vlaďka to vyřešila, nemohu se přestat smát, když to čtu.

    A mám zaděláno na to, co se má péci měsíc předem, taky "naležet, uležet a rozležet", jenže to jsem dělala já:-D:-D:-D, tak k jídlu to bude o velikonocích.

    Sádlové jsme letos dělala i bez kakaa - poprvé, jinak se udělaly ukázkové, ani roztečené, ani jinak nevzhledné, prostě normální...:-p

    Odpovědět

  • vladi vladi

    :-Dtak jsem natrefila na tyhle kokosky mám v lednici zbylé bílky, tak udělám a nebudu mít problém s uležením nebo "naležením" slupneme je hned:-D:-)) ani nevadí že nejsou vánoce bude ňamka ke kávičce už teď.;-)Díky za inspiraci a bodík je za to tam.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    maiva:Tak jsem znejistěla. Co bodrá češtinářka a autorka mnoha výrazů a slov (už jsem to párkrát schytala), nevymyslela jsem to slovo k potěše vás všech nakonec já ????:-//

    Ale co, přeložte si to do svého jazyka, co je tím myšleno přece víte, tak o nic nejde.:-K

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Bez naležení ;-) je docela zvláštní výraz. Myslím, že běžně se užívá odležení, uležení /ať se týká cukroví nebo masa/.

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    No, co se domluvy týče, jde hlavně o to, zda se lidé dorozumět chtějí.
    Zvlášť když se jedná o jeden jazyk.

    Jinak když se mohou domluvit dva cizinci, co neznají cizí řeci, tak tohle už je asi jen slovíčkaření...:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Laďka: no vidíš a u nás se výraz "uležení" používá spíš u gulášů, omáček, syrečků atd.....:-D:-D:-D:-D, kdežto "odležení" u mcukroví, aby změklo, ale to jsou faááákt drobnosti, dyk lidi se pochopěj a domluvěj ;-);-);-);-)

    Odpovědět

  • Laďka Laďka(neregistrovaná)

    Roxana: Jana Remkova: Anička (neregistrovaný/á):
    Taky si myslím, že Roxana myslela "odležení" jak píše Spagetka. Já osobně bych napsala "uležení".

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Roxana: určitě jsi použila váš výraz, ale není to nic, co se nedá pochopit.... prostě se leccos musí nechat odležet, u vás naležet, já s pochopením problém nemám :-D:-D:-D;-);-);-)

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    spagetka:Tak nevím co je správně. Asi půjdu kouknout někam do jazykovědy. Nikde jsem nepsala, že si na kokosky půjdu lehnout, ačkoli bych šla hned a to do postele. Bez kokosek.
    Třeba je to krajové, ak se to řekne - je tím myšleno to, že se dají jíst hned, jsou vláčné a ne tvrdé.
    Tys to pochopila.:-K
    Jinak zpravidla perníčky, zázvorky, kokosky, i ty moje medové koláčky jsou jak kámen a za pár dnů jsou vláčné.:-p
    Asi půjdu pátrat - jak se to říká odborně....:-?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Anička: autorka myslela zcela určitě výraz bez "odležení" ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Anička Anička(neregistrovaná)

    Jani Remková, mě by taky zajímalo, co je to "bez naležení":-O To si u jiných kokosek mám na to lehnout:-?

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Roxana: Rádo se stalo,mně je moje polovička taky ujídá,proto 3 dávky.Doporučuji také nalámat do zmrzlinového poháru. :-8:-p

    Odpovědět

  • Roxana Roxana(autorka receptu)

    Alexiss: Děkuji, jsi zlatíčko, manžel je strááášně miluje, a co je s tvarohem, to už vůbec je favoritem ve všem!:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Roxana: Jsou tu pod názvem "Kokosové pusinky s tvarohem". Je to úplně stejný recept,doporučuji. :-p

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Roxana: Podívám se,kdyžtak napíšu,bez fota.Tuším Apetit prosinec 2006. :-))

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kokosky s tvarohem kokosky apetit kokosky z bílků kokosové pusinky s tvarohem kokosky tvrde kokosky hned k jidlu tvrde kokosky kokosové pusinky z bílků jak péci kokosky jak se suší kokosky kokosky z tvarohem kokosky s citronem krehke kokosky kokosky kokosky bez uležení kokosky z bílého vína zdravé kokosky receptura na kokosky kokosové medové pusinky výborné rychlé kokosky z s bilku