

Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany
Suroviny 4 porce
- 4 porce sumečka afrického(podkovy)
- 4 lžíce oleje
- 3 lžíce másla
- 150 ml dobrého bílého vína
- 250 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce nakrájené pažitky
- 2 lžíce nakrájené petrželové nati
- sůl
- bílý pepř
- citronová šťáva
Postup přípravy receptu
Rybí maso omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Máslo rozpustíme s olejem a opečeme na něm maso dorůžova, aby byla kůžička křupavá.
Pak je přeložíme do pekáčku a schováme do trouby předehřáté na 120°C, aby ryba nevychladla.
Do výpeku ze sumce nalijeme víno a necháme je pět minut odpařit. Potom přidáme smetanu, lehce osolíme a opepříme.
Smetanu zredukujeme, aby zhoustla, a vmícháme bylinky. Podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou.
Odstavíme a omáčkou pak přeléváme rybí porce. Podáváme s novými bramborami a sklenkou bílého vína.
Poznámka od kuchařky
Sumec samozřejmě není podmínkou, vyberte si jakoukoli rybu, která vám chutná.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany
-
Podobhným způsobem jsme v neděli připravovali platejze
-
Měla jsem čest tuto dobrotu ochutnat a tak úžasnou záležitost jsem ještě nejedla
má to vyvážené chutě a sumec je výborná ryba i když se říká,že uzený je nejlepší,ale i tato varianta je skvělá
+
-
-
danielle72: tak....a mám po srandičkách
-
jarda Kadic: Šmarja, nesmím být příště na tom sluníčko tak dlouho
Díky, opraveno
-
Chachá
to se ti povedlo
pečeme sumce...a......ejhle....výpek máme z candáta
jinak....