Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku
Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 365 kJ / 804 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,30 g |
Tuky | 37,91 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 235 mg |
Sodík | 2,01 g |
Sůl | 4,70 g |
Sacharidy | 2,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: V mikrotenovém sáčku si promícháme uvedené suroviny na marinádu, vložíme opláchnutý a osušený celý ořech masa a pořádně ho v marinádě obalíme. Sáček důkladně uzavřeme a dáme nejméně na 24 hodin uležet do lednice. Kdykoliv budeme mít kolem lednice cestu, můžeme opatrně sáček s masem promnout.
Krok 2: Poté maso z marinády vytáhneme a dáme na pánvici do rozehřátého másla ze všech stran prudce osmahnout.
Krok 3: Přichystaný čtverec alobalu vložíme do hlubokého talíře, podle něj ho “vytvarujeme“ a osmahnuté maso položíme na alobal (v hlubokém talíři proto, aby se nám pak maso dalo do alobalu pěkně zabalit).
Krok 4: Na pánev do výpeku dáme zbytek marinády, co nám zbyla v sáčku. Přidáme pomerančovou šťávu, sojovou omáčku, sůl a necháme převařit. Vše nalijeme na maso a alobal opatrně zhora zabalíme do uzlíku.
Krok 5: Do papiňáku (tlakového hrnce) položíme pařák na napařování knedlíků a přilijeme 300ml horké vody. Na něj položíme alobalový uzlík s masem, uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 20 minut. Po této době odstavíme z plamene a necháme pozvolna dojít. Hrnec otevřeme, uzlík nejlépe pomocí chňapky vytáhneme a rozbalíme. Postupujeme opatrně, aby nás neofoukla pára.
Krok 6: Měkké maso vytáhneme ze šťávy, kterou si dle potřeby můžeme dochutit. Maso nakrájíme ostrým nožem na porce, přelijeme šťávou a podáváme s přílohou, kterou máme rádi.
Zveřejněno 20. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6nM
Moje poznámka
Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l6nM
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 9 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 10 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 10 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 10 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 11 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 12 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 14 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 15 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 15 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 16 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 16 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 16 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 17 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 17 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na pomerančích,
jak dlouho dělat hovězí v papiňáku,
hovezi kyta v papinaku,
steak v papináku,
maso na citronovém pepři,
nalozeni masa do citronove a pomerancove stavy,
hovězí maso s pomeranci,
v steak na pomerancich,
hovězí na pomeranči,
hovězí maso na pomerančích,
hovězí maso s pepřem alobalu,
jak otevřít mlýnek kotányi,
hovezí steak v papinaku,
steak z papinaku,
recept hovezi na pomerancich,
hovezi steaky v tlakaci,
hovězí plátky na na pomerančích,
hovezi z papinaku recepty,
steak v v papiňáku,
hovězí kyta na pepři
Suroviny:
kýta hovězí,
pepř citronový,
olej olivový,
pomeranče,
máslo,
pomeranče,
omáčka sojová,
sůl,
alobal
Komentáře (38)
Děkuji za zájem i dotaz
rozmarýnko,Tvůj komentík mě dostal