Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

20 min (20 min tepelná úprava)

20. 2. 2013 20:12

Suroviny

Porce: 2-3

Nutriční hodnoty

Energie3 365 kJ / 804 kcal
Bílkoviny113,30 g
Tuky37,91 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 2,01 g
Sůl4,70 g
Sacharidy2,47 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nejsem expert na steaky, což mě velice mrzí. Doufám,že se jednou k někomu, kdo je bezvadně umí“nasáčkuju“na ochutnávku. Protože jsem měla ale opravdu nádherný kousek masa z mladého kusu a bála jsem se,že to pokazím, tak jsem zaexperimentovala se surovinami i přípravou a nelituji. Maso bylo v lednici naložené 2dny, pomerančová kůra nezhořkla a nebylo to vůbec na škodu. Pěkně osmahnuté na másle chytilo krásnou barvičku a poté dodělané v alobalu v papiňáku bylo měkounké a na řezu slabě narůžovělé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hanes Hanes

22. 3. 2021 08:40

Smekám svůj pomyslný klobouk nad tímto nápadem. Recept mě zaujal, takže jsem ho musel vyzkoušet. Pomeranč skutečně masu dodá, alespoň pro mně, zcela nový rozměr. :yes: Bohužel jsem ale nevychytal, aby maso bylo medium rare, jak ho mám rád. Nevím, jestli to bylo menším kouskem masa, nebo tím, že jsem do marinády přidal i sůl, ale maso bylo well done. :-( Ale určitě to nevzdávám. Recept si zaslouží bodík:yes:

Eja57 Eja57

13. 3. 2021 18:06

Hanes: mi taky...dekuji za vytažení receptu...:yes::yes:...nadhera....

Hanes Hanes

13. 3. 2021 17:24

Tedy, jestli budou mít citronový pepř, jdu do toho! Už teď se mi zbývají sl8ny<3

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 5. 2017 13:33

Milan P.: Milane,komentář mě velice potěšil,děkuji:-KVěřím,že se jídlo podaří a že bude chutnat:-8

Milan P.

23. 5. 2017 21:41

To musím vyrobit.Už na pohled nádhera. Doufám, že zvládnu. Milan P.

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 4. 2013 14:25

Ivana:Ivanko,přímo takto jsem vepřové nepřipravovala,ale kýtu dělávám v podobné pomerančové marinádě,kde ještě přidávám kousek nastrouhaného čerstvého zázvoru.V marinádě nechám přes noc a poté i s tou marinádou dusím.Už jsem pekla i v troubě,ale kýta i když byla vcelku mi přišla hodně suchá:-)
Děkuji za zájem i dotaz:-K:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 4. 2013 14:20

Irule:Možná by sis zvykla;-)nikdy nevíš:-)):-))Děkuji Ti:-K:-K

Ivana

29. 4. 2013 12:17

Anna Kocikova: Přemýšleli jsme,jaké by to bylo z vepřové kýty. Ta je přeci jen hotová dřív. Nezkoušela jste?:-p

Irule Irule

29. 4. 2013 10:19

vapadá to skvěle :yes::-p, jenže papiňák není můj kamarád a asi nikdy nebude ;-(;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

28. 4. 2013 23:17

Ivana:Ivanko,já jsem to měla opravdu z velice mladého kusu:-/také jsem po prvním otevření alobalu píchla do masa a znova musela zabalit a chvíli dodělat;-)ale moc si cením odvahy a hlavně děkuji za vyzkoušení:-K:yes::yes::-K

Ivana

28. 4. 2013 16:50

Tak jsem to dnes zkusila, ale po 20 minutách to bylo velmi rare... úplně krvavé. Nakrájela jsem to na porce a dělala dalších 15 minut, pak už se to jíst dalo. Příště to zkusím rozhodně dělat aspoň dvakrát tak dlouho... Jinak chuťově moc dobré :-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

19. 4. 2013 18:05

dexulka:Moc děkuji za odzkoušení,krásnou fotku,komentář i hodnocení:-*Ani nevíš,jakou jsi mi udělala radost:yes::-K:-K

dexulka

19. 4. 2013 09:10

Měla jsem pěkný kousek hovězího,ikdyž z jiné části,tak jsem to riskla a dopadlo to dobře :-8 Není to sice tak krásné a šťavnaté masíčko,jako z oříšku,ale i tak jsme si moc pochutnali :-p Podávala jsem s pyré z brambor,celeru a petržele a zeleninkou.Krásně voní po pomerančích :-K Posílám foto i bodík :yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

21. 2. 2013 18:48

Danuško,rozmarýnko děkuji:-K:-K
rozmarýnko,Tvůj komentík mě dostal:-D:-D;-)

rozmarynaH rozmarynaH

21. 2. 2013 13:34

Tedy Aničko, jen zírám:-O:-O Ty jsi kouzelnice. Hovězí maso je velmi chutné, když se umí udělat, je to gastronomický orgasmus. :-D Promiň, ale jinak se to říct nedá a tobě se to náramně povedlo:yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí na pomerančích jak dlouho dělat hovězí v papiňáku hovezi kyta v papinaku steak v papináku maso na citronovém pepři nalozeni masa do citronove a pomerancove stavy hovězí maso s pomeranci v steak na pomerancich hovězí na pomeranči hovězí maso na pomerančích hovězí maso s pepřem alobalu jak otevřít mlýnek kotányi hovezí steak v papinaku steak z papinaku recept hovezi na pomerancich hovezi steaky v tlakaci hovězí plátky na na pomerančích hovezi z papinaku recepty steak v v papiňáku hovězí kyta na pepři

Suroviny: kýta hovězí, pepř citronový, olej olivový, pomeranče, máslo, pomeranče, omáčka sojová, sůl, alobal

TopRecepty.cz

Hovězí na pomeranči a citronovém pepři v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6nM