Bramborák plněný žampionovou směsí a hermelínem

Lucasinka Kuchařka: Lucasinka

Bezmasá jídla 10 názorů

Suroviny

Na bramboráky:
6 velkých brambor
10 stroužků česneku
2 vajíčka
hladká mouka
chilli
sůl
majoránka
olej
Na žampiónovou směs:
300 g žampionů
2 cibule
4 česneky
100-150 ml smetany
chilli
sůl
pepř
paprika
máslo
majoránka
Ostatní:
Hermelín nebo Eidam (Niva...záleží na chutí)
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve udelame bramboraky. Nastrouhame brambory pul na hrubem a pul na jemnem struhadle, pridame vajicka, hladkou mouku, nastrouhany/prolisovany cesnek, spetku chilli, sul a hodne majoranky. Osmahneme na oleji a dame stranou.

  2. Pote pripravime smes. Cibule pokrajime na pulkolecka, oloupeme zampiony a pokrajime je na vetsi kousky.

  3. Cibuli dame na panev, kde jsme si rozpustili maslo, osmahneme a pridame zampiony. Orestujeme, pridame chilli, jemne pokrajeny cesnek, opeprime, opaprikujeme a zalijeme smetanou. Dochutime soli a majorankou.

  4. Bramboraky plnime smesi, poklademe platky hermelinu a zasypeme trochou stouhaneho syra (napr.Eidam). Podavame se zeleninovym salatem nebo oblohou.

Poznámka

Pouzila jsem hermelin a syr podobny ceskemu Eidamu. Majorankou ani cesnekem nesetrete :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborák plněný žampionovou směsí a hermelínem

Tématické fráze: bramboráky se směsí bramborák se směsí hermelín v bramboráku plněný bramborák bramboracky s hermelinem bramboráky se zeleninovou směsí žampionová směs bezmasá směs na bramboráky bramborak s hermelinrm bezmasá směs k bramborákům recepty s hermelínem bezmasá směs na bramborák plněné bramboráky bramborak kapsa zampionové karbanátky bramborák se zeleninovou směsí bramborák se zeleninovou směsí plněný hermelín směs do bramboráku plnene bramboraky recept

Zapomněl/a jsem heslo