Broskvové řezy se smetanovožloutkovou krustou
Broskvové řezy s pudinkovým krémem a žloutkovou polevou se skvěle hodí pro slavnostní události. Bohatá chuť, vůně másla a žloutků okouzlí i ty nejmlsnější jazýčky. Chutnají i vypadají jako zákusek z luxusní cukrárny.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměrech 25 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 019 kJ / 5 024 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,37 g |
| Tuky | 237,50 g |
| Vláknina | 11,30 g |
| Cholesterol | 2,13 g |
| Sodík | 684 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 616,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na plátky.
Krok 2: Přidáme prosátou mouku, cukr, vejce a vymícháme hladké těsto.
Krok 3: Těsto rozválíme (vymačkáme) na plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem nebo postříkaný olejem.
Krok 4: Na těsto rozložíme okapané a pokrájené ovoce.
Krok 5: Sirup z kompotu doplníme na 750 ml vodou. Z pudinkových prášků a sirupu uvaříme hustý pudink dle návodu na obalu. Pouze místo mléka použijeme sirup.
Krok 6: Ještě horký pudink rozetřeme na ovoce.
Krok 7: Plech dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 35 minut při teplotě 175 °C.
Krok 8: Připravíme polevu. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a přidáme zakysanou smetanu. Promícháme.
Krok 9: Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do žloutkové pěny.
Krok 10: Rozetřeme na upečený koláč a pečeme ještě asi 15-20 minut, dokud povrch nezrůžoví.
Zveřejněno 28. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové řezy se smetanovožloutkovou krustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7z4
Moje poznámka
Broskvové řezy se smetanovožloutkovou krustou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r7z4
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Špízy z mletého masa s nivou
Přidáno před 4 hodinami
Gnocchi zapečené s dýní hokaido a parmazánem
Přidáno před 5 hodinami
Žampionový krém
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí roládky se sýrovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 9 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 1 hodinou
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 2 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 3 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 3 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 4 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 4 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 5 hodinami
Česneková kroupová polévka
magdalenka před 5 hodinami
Krémová pórková polévka
[email protected] před 5 hodinami
Boršč - trochu podle mě
Kdyzjehlad před 6 hodinami
Tématické fráze:
broskvové řezy,
broskvový sirup recept,
broskvové řezy se zakysanou smetanou,
broskvový sirup,
domácí broskvový sirup,
řezy s broskvemi,
domácí broskvový sirup recept,
broskvové řezy se sněhem,
kolace,buchty,rezy z broskví,
domácí broskvový sirup-recept,
dobrý žezy,
sirup z broskví recepty,
broskovy rez,
broskový sirup,
recept na broskvový sirup,
výborný recept na broskvové řezy,
broskvove sirupy,
recept na terámisu,
broskvové žezy,
řezy s s broskvemi
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
vejce,
kompot broskvový,
šťáva z kompotu,
pudinkový prášek,
voda,
vejce,
cukr krystal,
smetana zakysaná
Komentáře (32)
Posílám velkou 14