Vláčná tvarohová bábovka I. s ovocným středem

varilamyskakasicku Kuchařka:

Moučníky , Bábovky 29 názorů

524

Suroviny

150 g másla
200 g moučkového cukru
4 vejce
280 g měkkého tvarohu
350 g polohrubé mouky
1 ČL strouhané citronové kůry
6 PL vlažného mléka
150-180 g čerstvě umletého máku
1 prášek do pečiva
1 jahodový kompot ( nebo čerstvé jahody, nebo jiné ovoce )
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bábovkovou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme moukou.

  2. Oddělíme žloutky od bílků.

  3. V míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem. Vmícháme opatrně všechny žloutky, citronovou kůru a ušleháme do krémové pěny. Postupně přidáváme měkký tvaroh a mléko. Mouku, smíchanou s práškem do pečiva, přimícháváme za stálého šlehání k máslové směsi. Nakonec zakapeme troškou rumové tresti (nebo rumu) a zlehka vmícháme sníh z bílků.

  4. Oddělíme si těsto na dvě poloviny. Do jedné poloviny těsta vmícháme čerstvě umletý mák a druhou polovinu těsta necháme bez máku.

  5. Mezitím necháme okapat jahody z kompotu.

  6. Připravenou formu naplníme částí těsta bez máku, na kterou položíme dokola okapané jahody. Tuto vrstvu těsta přelijeme částí těsta s mákem a opět poklademe okapané jahody nebo jiné ovoce. Postup opakujeme a končíme světlým těstem.

  7. Bábovkovou formu s těstem dáme péci do vyhřáté trouby nejdříve na 20 minut na 200°C, zpočátku, ale formu přikryjeme alobalem, aby nám těsto nevyteklo. Poté snížíme teplotu na 180°C a pečeme ještě asi 40 minut dozlatova. Zkoušíme špejlí, zda je bábovka dobře propečená. Po vyndání z trouby, bábovku propíchneme na několika místech, aby nekleslo upečené těsto a necháme vychladnout. Bábovku pak vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 240 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vláčná tvarohová bábovka I. s ovocným středem

Předchozí 1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo