

Kuřecí závitek s rýžovým pilafem
Suroviny 1 porce
- 1 kuřecí prso
- 2 plátky Anglické slaniny
- 1 vejce
- 2 plátky sýru Eidam (nebo jiný)
- 1 cibule
- mletá paprika
- grilovací koření
- sůl
- pepř
- olivový olej
- petrželka
- máslo
- Rýžový pilaf:
- rýže
- jarní cibulka
- hřebíček
- cibule
- Sýrová omáčka:
- tavený sýr
- Niva
- Hermelín
- smetana
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
Rozpálíme si v kastrůlku trošku másla, rozklepneme vejce, LEHCE osolíme a opepříme a uděláme si míchaná vejce. Když máme hotovo, sundáme z plotny a necháme vychladnout.
Mezi tím si připravíme maso.
Kuřecí prso opláchneme, zbavíme nečistot a nařežeme tak, aby nám vznikl jeden velký plátek.Plátek z obou stran osolíme, opepříme, a z jedné strany lehce posypeme mletou paprikou a koření lehce prsty zamačkáme do masa. Na stranu, kterou jsme posypali paprikou, položíme plátek slaniny, sýra, slaniny, sýra a vejce které nám už vychladlo.
Maso nyní smotáme a pokusíme se udělat rolku, kterou svážete nití nebo propícháte párátkem. Na pánvi si nyní rozpálíme olivový olej, rolku posypeme grilovacím kořením a PRUDCE osmahneme ze všech stran včetně boků.
Když se nám maso krásně do zlatova opeklo, vložíme jej do kastrólů ve kterém je na jemno nasekaná cibule, lehce oleje, grilovací koření, sůl, pepř. Podlijeme lehce vodou, přikryjeme alobalem a pečeme na 200°C. Po 10ti minutách sundáme alobal, podlijeme a pečeme dalších 10 minut.
Když je maso hotovo vyndáme jej na prkénko, zbavíme nitě či párátek, rozkrojíme napříč a servírujeme s výpečkem z kastrolu (případně dochutíme).
Zdobíme pepřem z mlýnku a petrželkou.
Rýžový pilaf:
Uvaříme rýži tak, aby nebyla úplně měkká, přecedíme, na pánvičce si rozpálíme olej, vložíme jarní cibulku, rýži, hřebíček a orestujeme.Sýrová omáčka:
V kastrolku si rozpustíme lehce másla či oleje, vlijeme smetanu (min. 30%) necháme chvilinku povařit, vložíme nastrouhané sýry a tavený sýr, mícháme dokud se nám vše krásně nerozpustí. Poté přidáme sůl a bílý pepř.
Poznámka od kuchařky
-Máslo na vejce je lepší než olej. Má to lepší chuť :)
-Kuřecí maso nenaklepáváme, protože je velice křehké!
-Mletou papriku použijete podle vaší chuti (sladká, pálivá) nic tím nezkazíte :)
-Doporučuji vázat nití, párátka se sice lépe vyndavají ale utečou vám z masa šťávy.
-Prudce osmahneme aby se maso rychle zatáhlo a šťávy neutekly :)
-Maso při pečení poléváme aby nebylo moc suché
Jako přílohu místo pilafu můžete použít opečené brambory s cibulkou.
Doufám že si pochutnáte :))
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí závitek s rýžovým pilafem
-
Bibinka: Děkuju za pochvalu
tak, snažím se, když už se dokopu k tomu abych něco uvařil tak se snažim aby to za něco stálo
-
perfektní
-
Davide, ve svých 20ti letech jsi dost šikovný
a tohle vůbec nemusí být špatné a máš tam i dost šťávičky, na tu jsem umanutá
já ti za to dávám 1.bodíka