Rýžový pilaf s játry

Betina Kuchařka: Betina

Pokrmy z vnitřností 9 názorů

Suroviny

Pro játra dušená potřebujeme:
500 g vepřových jater (nebo telecích)
1 cibuli
petrželku nasekanou
2 lžičky papriky sladké
1 lžíce sladké smetany
Na rýži:
2 šálky rýže
1 cibule
1 mrkev
sůl
pepř
2 červené papriky
1 rajče
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rýži: Cibuli osmažíme na oleji. Přidáme nakrájené papriky, rajče, nastrouhanou mrkev, podlijeme trochou vody a dusíme 10-15 minut. Přidáme rýži, sůl, pepř, ještě dusíme 40 minut, podléváme vodou.

  2. Na játra potřebujeme: cibuli osmažíme, přidáme sladkou papriku mletou a hned nalijeme vodu. Játra nakrájíme na kousky, osolíme, dáme na cibuli, dusíme 30 minut do měkka. Když je třeba, přiléváme vodu, nakonec zjemníme sladkou smetanou.

Poznámka

Je to Rumunský recept.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rýžový pilaf s játry

Tématické fráze: rýžový pilaf pilaf recept vepřový pilaf pilaf recept na pilaf rumunský pilaf hovězi s paprikou na způsob pilaf jak se dělá polaf rýžový pilaf jehněčí rýže s kuřecími játry recept recept na dobrý pilaf drůbeží pilaf rýže s játry zapečená rýže s játry zapečený rýžový pilaf pilaf s jatrama dušená rýže s játry recept na rýžy s česnekem recepty hovězí s játry recept pilaf z jater

Zapomněl/a jsem heslo