Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klobásový guláš naruby

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

21. 9. 2016 12:16

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 803 kJ / 909 kcal
Bílkoviny29,23 g
Tuky68,05 g
Vláknina7,44 g
Cholesterol 202 mg
Sodík 2,19 g
Sůl5,10 g
Sacharidy41,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Proč je to guláš naruby? Co vím, tak se obvykle zahušťuje (krom jiného) moukou na samotném konci vaření. Tentokrát je to právě naopak – mouka je jednou z prvních použitých ingrediencí. Proto NARUBY. Recept také na http://www.mojetara.cz/recipe/klobasovy-gulas-naru...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Ivosisko

22. 9. 2016 21:38

mojetara: TvojeTaro (zde mám velice složitý mluvnický problém, neboť své hvězdě nepíšu a tak....ale to jindy), je vidět, že na rozdíl od našich politiků, si za svým názorem stojíš :-D

Hlas ode mne do Tvé volební urny přibyl i tak a to zejména proto, že půvab tohoto receptu IMHO spočívá v tom, že se mouce (zasmážce) nemůže stát, že by se neprovařila :-D

Jako další zdařilou finesu vidím v tom, že mezi vsypáním papriky a dalším úpravou směs minutu odpočívá (tedy vyjma míchání) (velmi důležitý parametr) :-8 :yes:

No a konečně "točený", "tvorba názvosloví produktů nejen masného průmyslu" a další finty za účelem zmatení spotřebitelů - to by si zasloužilo vlastní zvláštní speciální kapitolu třeba pod názvem "Rozkrytí marketingových úskoků" :-D

mojetara

22. 9. 2016 20:55

Ivosisko: Ha, brambor nepřidám ani kvůli rozhodujícímu hlasu! Pak už by to byl především obrácený bramborový guláš. A to už nechci komentovat. Dík za podporu v pátrání po salámu. Nemusím mít stigma Pražáků, který maj všechno. Ale dobře vím, že jak se v Bille objevil, tak zase může zmizet. Tak to bývá :-)

Ivosisko

22. 9. 2016 18:02

Haha....vždy mě pobaví čtení pod recepty.....až se příště narodím, tak z těch vyňatků napíši knihu :-D

TvojeTaro, není to sice volební guláš, ale jestli přidáš ještě alespoň jeden brambor, tak Ti dám svůj hlas :-D :-D :-D

A v souvislosti s debatou o točených salámech se přidávám na volební stranu JehoTary - "Maďarský točený" se opravdu vyskytuje i v naší Bille, a to je, prosím, dálný východ naší vlasti :-O :-8

paprika1000

22. 9. 2016 14:57

Já bych dala nejdřív brambory a potom až mrkev.:-D:no:

mojetara

22. 9. 2016 14:19

cecilka: Trochu jsem zmatený, ale to bývá :-) Maďarský točený salám sice viděl Maďarsko stejně nepravděpodobně jako náš balkánský sýr Balkán, ale je to točený salám s paprikou, tak asi dostal tohle jméno :-) Soudě podle prodejen Billa, na které narážím při cestách by zase neměl být tak neznámý, ale může to být jenom "pražská specialita". Dá se nejspíše nahradit paprikovou klobásou, třeba hasičskou, která s hasičema taky nemá nic společného :-) V receptu hraje hlavní roli chuť. Cenově je ten salám o chlup dražší než normální točeňák, takže otáčení očí sotva může být řeč.

cecilka

22. 9. 2016 13:25

spagetka: podobne, poznám iba čabajku a gyulay kobász, no a pokiaľ ide o maďarskú točenú salámu, tak tú iba v tom prípade, že sa mi z nej , kvôli cene,obrátia oči o 360 stupňov. Väčšinou totiž ide o Pick-szalámy = pravý "uherák" + nejaké napodobeniny, no točenka medzi ne určite nepatrí.

mojetara

21. 9. 2016 16:40

casino: Já se tady nevykecávám, na to mám web. Ale zkráceně: mouka jde první a ne poslední v řadě, což je vlastně naruby.

cathleen

21. 9. 2016 13:44

Nepřehodíme guláš spíš do kategorie Jiná masa? ;-)

casino

21. 9. 2016 13:37

mojetara:
No, čtu rcp už potřetí a furt mi uniká proč NARUBY:-? (velmi podobně dělám brguláš):-)

mojetara

21. 9. 2016 12:28

spagetka: Sorry za zmatení :-)

spagetka

21. 9. 2016 12:26

mojetara: aháá, díky za vysvětlení :yes:

mojetara

21. 9. 2016 12:24

spagetka: Není to totéž, na webu říkám, že je to "nekonečný" brácha klobásy, je měkký ne jako čabajka, plný papriky. S touhle výtkou jsem tak trochu počítal, ale nedalo mi to :-) Mívají ho v Bille.

spagetka

21. 9. 2016 12:19

Maďarský točený salám a klobása je jedno a totéž? Promiň hloupou otázku, ale maďarský točeňák prostě neznám, znám čabajku jako klobásu.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: klobáskovy gulas klobáskový guláš recept guláš ze salámu gulas z toceneho salamu klobasoby guláš recept klobaskovy guláš recepty salámový guláš kolobasovy guláš recept brgulaš maďarska čabajka jako guláš pravý kotlíkový guláš klobásový bramborový gulas klobáskový kotlíky recept na klobaskovy gulas klobáskovýguláš recepty naruby volební guláš recept klobásový guláš s brambory recept salamovy gulas klobáskový guláš speciality

Suroviny: salám točený maďarský, cibule, mouka, sádlo, paprika sušená sladká, pyré rajčatové, česnek, mrkev, brambory, pepř, majoránka, voda

TopRecepty.cz

Klobásový guláš naruby

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0rmv