Kuřecí špíz “Azték“ s lilkem a žampiony
Tento kuřecí špíz je exotický pokrm inspirovaný chutěmi starověkého Mexika. Šťavnaté kousky kuřecího masa jsou střídány s plátky lilku a žampionů, marinované v aromatických kořeních, které dodávají každému soustu jedinečnou pikantnost.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 346 kJ / 322 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,39 g |
Tuky | 3,15 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 165 mg |
Sodík | 167 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 2,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z dobře opláchnutého lilku odřízneme špičku a lilek nakrájíme na tenké plátky. Plátky po obou stranách osolíme, vložíme do většího cedníku a necháme cca 15 minut vypotit (pustit přebytečnou vodu).
Krok 2: Mezitím si kuřecí prso rozřízneme na polovinu a nakrájíme na delší a asi 3 cm široké plátky, které zlehka tupou stranou nože naklepeme. Plátky okořeníme aztéckým kořením a čtyřbarevným pepřem, lehounce potřeme olejem, poskládáme na sebe a necháme chvilku odpočinout.
Krok 3: Vypocený lilek osušíme. Každý plátek překrojíme na polovinu, opepříme a potřeme olejem. Žampiony nakrájíme na širší plátky, papriku na širší kousky.
Krok 4: Připravíme kovové delší jehly na špízy, nebo ve vodě namočené špejle. Na plátek masa položíme plátek lilku a napíchneme na jehlu, nebo špejli jakoby do tvaru vlnovky. Přidáme žampion, papriku a opět do vlnovky maso s lilkem. Na stejnou jehlu vše zopakujeme ještě jednou s druhým kouskem masa, lilkem a zeleninou.
Krok 5: Na pánev do rozehřátého oleje vložíme takto přichystané špízy a na slabém plameni opékáme ze všech stran doměkka. Dohromady cca 10 minut. Já jsem připravovala v grilovací pánvi, kterou jsem lehce přetřela jedním nakořeněným a naolejovaným kouskem naloženého masa. Plátky masa a lilku, co mi zůstaly jsem “ugrilovala“ společně se špízy.
Zveřejněno 10. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí špíz “Azték“ s lilkem a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JK0K
Moje poznámka
Kuřecí špíz “Azték“ s lilkem a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JK0K
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 9 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 13 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 17 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 7 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 7 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 11 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 11 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 13 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 13 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 14 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 14 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 14 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Tématické fráze:
špíz s lilkem,
špízy s lilkem,
spiz se zampiony,
ražničí s lilkem,
špiz,
kuřecí špíz s lilkem,
špízy se žampióny,
kuřecí maso s lilkem,
spiz lilek,
razničí z kurecího,
kuřecí ražničí recepty,
kuřecí špízy,
lilek na spizu,
spizy lilek,
špíz z lilku,
adzika spiz,
kuřecí špíz se žampionama,
lilek špízy,
kuřecí maso z lilkem a žampiony,
aztécké kuřecí nudličky
Suroviny:
prsa kuřecí,
lilek,
žampióny,
paprika čerstvá červená,
koření aztécký poklad,
pepř čtyř barev,
sůl,
olej
Komentáře (19)
Rozmarýnko,mě právě to padání za špejle hrozně hněte
Děvčata všem Vám děkuji
Aninko-děkuji Ti
Jasně že už tam pak nedozrávaly, ale ony zrají pak v té šlehačce - a ještě tip na recept, který už jsi četla
Jani,máš-li období temna a dělá Ti blbě tmavá barva lilku,tak ho nahraď mladou cuketkou
Já mám teď dilema,co s kilovým balením tvarůžků,co Luba přivezl