Suroviny
Porce: 24 placiček
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 116 kJ / 2 896 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,10 g |
| Tuky | 142,09 g |
| Vláknina | 77,55 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 5,56 g |
| Sůl | 13,50 g |
| Sacharidy | 304,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibulovo-špekové,chlebové placičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ar6z
Moje poznámka
Cibulovo-špekové,chlebové placičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ar6z
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 1 hodinou
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 15 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 15 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 16 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílková bábovka
Pavluska75 před 15 minutami
Klobásníky
Krista56 před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
HarryHole před 2 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 2 hodinami
Jednoduché langoše
o.d před 2 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
o.d před 2 hodinami
Gulášová polévka
o.d před 2 hodinami
Domácí rohlíky
MirkaHr před 6 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 15 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 15 hodinami
Tématické fráze:
hraška sypká směs,
pokrmy z chleba,
chlebove placicky,
chlebové placičky recept,
bezlepkové chlebové placky,
špekové placky,
pokrmy zchleba,
chlebové kuličky,
chlébove placicky recepty,
chlebové cibulové placky,
placičky z chleba,
chlebove pokrmy,
vyzivna hodnota ovesnych vlocek zitne mouky,
hraška chleba,
top recepty cibulove placičky,
cibulové placičky,
špekove knedliky,
p0krmy z chleba,
chlebová placka se špekem,
chlebov placičky recept
Suroviny:
chléb,
masox hovězí,
hraška,
slanina debrecínská,
cibule,
kmín celý,
čerstvé bylinky,
olej
Komentáře (13)
Tady kopíruji jen část pro zajímavost
Hraška je výživná směs hrachu a bezlepkových obilovin, obsahuje kvalitní bílkoviny a má vysoký obsah vlákniny a antioxidantů. Je zdrojem železa, hořčíku a zinku. Diabetici ocení, že má navíc nízký glykemický index, což je pro ně velmi důležité.
Vlastnosti Hrašky umožňují snížení nebo úplné vynechání vajíček v pokrmech.
V těstech napomáhá spojení jednotlivých mouk a zlepšuje kvalitu těsta, obzvláště při použití celozrnné nebo bezlepkové mouky. Běžně má větší množství těchto mouk v pečivu za následek těžkost, suchost a drobivost moučníku.
Hraška dodá moučníkům pěknou barvu a zlepší jejich výživnou hodnotu. S těstem se bude lépe pracovat a výsledný pokrm získá na chutnosti i lehkosti. Nebude se drobit a současně ani neztratí na křehkosti.
Nutno však říci, že Hraška při vaření nenahradí našlehaný sníh z vaječných bílků.
rebeka:Naděnko,opět se mi ve špajzu nějak okotil starší chleba
hosta:Jituško,to víš,že se nurazím
hanes24:Jiříku,určitě to půjde"vlnit"jen mám obavy,že ta cibule pustí dost šťávy.Ono v tom hrnci na sporáku se to přeci jen líp odpaří,vlastně osmaží
Jinak děkuji za přání