Zeleninovo-slaninové chlebové placičky s křenovým dipem

Ostatní Doba přípravy: s přípravou a smažením do 60 minut 9 názorů

Ostatní Doba přípravy: s přípravou a smažením do 60 minut 9 názorů

Suroviny 20 ks placiček

Na hlavní těsto:
400 g staršího chleba
300 ml zeleninového bujónu (z kostky)
5 pl hladké mouky
4 prolisované stroužky česneku
3 pl nakrájené pažitky
1 kl soli
1 vejce
Na přídavek do těsta:
150 g gazdovské slaniny
1 pl oleje
1 větší cibule
7 menších hlaviček žampionů
4 řapíky celeru
1/2 masité červené papriky
1/2 masité žluté papriky
špetka mletého pepře
Na křenový dip:
3 pl hořčičné omáčky s pepřem
2 pl tatarské omáčky
2 pl najemno nastouhaného křenu
5 pl sladké 12% smetany

Postup přípravy receptu

  1. Chleba nakrájíme na kostky, zalijeme bujónem a necháme vsáknout.

  2. Mezitím si očistíme všechnu zeleninu.

  3. Cibuli a papriky nakrájíme nadrobno, řapíky na jemné půlkolečka a žampiony na menší plátky.

  4. Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a vložíme do hrnce s rozehřátým olejem na chvíli osmažit.

  5. Přidáme cibuli a cca 3minutky restujeme.

  6. Poté přidáme zbývající nakrájenou zeleninu, lehce opepříme, promícháme, pod pokličkou na mírném plameni dusíme 10minut a necháme trochu schládnout.

  7. Do bujónem nasáklého chleba přidáme mouku, vejce, česnek, pažitku a sůl a pořádně promícháme.

  8. Dále přidáme mírně schládnutou podušenou směs, znova vše promícháme a lžící tvarujeme do rozehřátého oleje na pánvici menší placičky, které po obou stranách smažíme do zlatavé barvy.
    Podáváme se zeleninovou oblohou, nebo s křenovým dipem. Každou placičku můžeme dozdobit křenou čepičkou.

Poznámka od kuchařky

Receptů s chlebovými"bramboráčky"je tady hodně,já do sbírky přidávám další.Likvidovala jsem zásoby, chuťově bylo dobré, tak se s vámi podělím zase o něco trošku nevšedního.

Komentáře k receptu Zeleninovo-slaninové chlebové placičky s křenovým dipem

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Potěšily jste mě:yes:Všem vám moc děkuji:-K:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    drahulin: mi taky!! Aničko, máš super recepty;-)

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Vypadá to báječně.Určitě by mě to chutnalo.:yes::-p

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Tak to by mi chutnalo:-p:yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Dala bych si:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Pravdou je, že někdy chleba doma zůstane "na ocet". Tohle využití je bezva nápad. Surovin je sice hodně, ale dle mého názoru se tam všechny nemusí přidávat. Já bych si tam ještě přidala pár lístků mangoldu:-D Ukládám a rozhodně vyzkouším:-p a posílám 3. bodík:yes::-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Vypadá to dost jedle:yes::yes:+2

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    varilamyskakasicku::-))Myško,surovin je opravdu poněkud víc,ale potřebovala jsem to všechno nějak zužitkovat;-)Děkuji Ti:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Jejda,Aničko, to je surovinek :-Ozávěr pak je asi móc dobrý, gazdovskou slaninu jsem si také zkusila u jehněčího nedávno,je moc dobrá,takže musí to být fajn, bodíkuji:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: křenový dip chlebové placky recept na chlebové placky se zeleninou slaninové placky zeleninovo vlockove placicky placka plnena zeleninou a dipem slanina s dipem chleboráky videorecept jemný křenový dip chleboráky chlebových placiček chlébove karbanatky chlébove bramboraky křenové placičky plněné žampiony s dipem recept na slaninoví chleba slaninovi chleba recept