Hráškový krém s opečeným chlebem nebo rohlíkem

weronika16 Kuchařka: weronika16

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Polévky 0 názorů

Suroviny

350 g mraženého hrášku
1 dl smetany na vaření
80 g pórku
pepř mletý
sůl
zeleninový vývar
máslo
Zdobení:
celozrnný chléb nebo rohlík
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na másle restujete pórek, ale ne moc, aby nebyl tmavý. Přidejte hrášek a hned zalijete vývarem. Vývaru nedávejte moc, aby polévka nebyla řídká. Vařit zhruba jen 6 - 7 minut. Poté rozmixujete tyčovým mixérem co nejvíc a scedíte přes to nejjemnější sítko.

  2. Scezenou polévku ochutíme solí, pepřem, přilijeme smetanu a našleháme tyčovým mixérem. Krátce povaříme, odstavíme a vmícháme kousek chlazeného másla.

  3. Na plech s pečícím papírem nakrájíme celozrnný chléb nebo rohlík a dáme asi na 10 - 11 minut do trouby předehřáté na 170 stupňů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 148 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hráškový krém s opečeným chlebem nebo rohlíkem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: opečený chleba do polévky opečené rohlíky do polévky opečený rohlík do polévky opečený chléb do polévky hráškový krém z mraženého hrášku opeceny chleba do polévka jak opect chleba opeceny chleba do polívky opeceny chleb do polevky recept recept hraskovy krem polivka opečený rohlíky do polévky polévky s opečeným chlebem polevka s.opecenym rohlikem opečeme chleb do polevky opečený chleba k polevce opečený toustový chleba k polévce recept na opečený chléb do polévk hraskový krem 30 minut opečemý chleba do polévka opečené rohlíky do do polévky