Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová pomazánka na chlebíčky

Vařené brambory jsou základem mnoha dalších pokrmů. Pomazánka vytvořená ze zbylých vařených brambor se může stát výborným základem na obložené chlebíčky. Dozdobit na chlebíčku ji můžete například šunkou sýrem, vajíčkem či zeleninou.

Hodnocení receptu je 5,0 (80×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

15. 8. 2013 14:40

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

cca na 1 veku

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 481 kJ / 832 kcal
Bílkoviny30,84 g
Tuky63,63 g
Vláknina5,40 g
Cholesterol 836 mg
Sodík 847 mg
Sůl1,98 g
Sacharidy31,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pomazánka je rychle hotová. Je velmi chutná, pro naši rodinu je to mnohem chutnější obdoba klasického salátu na chlebíčky. Inspirací mi byl vánoční bramborový salát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Linda

25. 6. 2016 18:57

Nedávno jsem ji podle tohoto receptu dělala poprvé( jen s malinkou obměnou,místo hořčice jsem dala trochu nálevu z okurek) a rodinka už jinou nechce :-8 .Je vážně vynikající !

Ivo

14. 3. 2016 01:10

Když rozděláte jedno celé vejce, 2 lžičky plnotučné hořčice, do 230 ml jednodruhového rostlinného oleje (slunečnice nebo řepka), špetku soli a špetku pepře, a to celé máte v jedné nádobce a vnoříte ruční mixér (s volbou vysoké rychlosti), máte během minuty majonézu a daleko chutnější než helmans, tatarku už pak snadno dotvoříte okurčičkou a cibulkou..

Pavel Marget

8. 3. 2016 11:31

Děláme doma už 30let, a jinou pomazánku na chlebíčky bych nedal.

ivetkalone

7. 3. 2016 12:47

anbra: výborný nápad :-) díky za tip, při nejbližší příležitosti zkusím :-)

anbra

5. 3. 2016 00:05

výborná pomazánka, u nás se dědí z generace na generaci místo těžkého vlašáku na chlebíčkách a já do ní poslední dobou zkusila přidávat místo majonézy s tatarkou pro ještě větší odlehčení zakysanou smetanu kterou ochutím a taky to skvěle chutná ;-)

Jana

5. 1. 2016 17:18

My do ní přidáváme křen

Marta Urbancová

5. 12. 2015 19:02

Dobrý večer.Právě jsem dodělala tuto pomazánku už podruhé.Poprvé jsem přidala ještě lžíci tatárky navíc a musela jsem přidat ještě brambory.Ted jsem ji udělala podle receptu a je opravdu úúúúžasná.Ještě jsem tam přidala kousek uzené převařené krkovičky.Prostě to nemá chybu.Pokud bych pomazánku dávala na chlebíčky,tak uzené bych nedávala.Ted jsem ji dělala jen tak,prostě na zkoušku. A na Vánoce pro návštěvu bude připravená.Přidávám do svých receptů.Díky za tento recept a pěkný večer

Ludmila

22. 10. 2015 14:23

Tuto pomazanku delam x let, nasi znami i rodina nechcou zadnou jinou, jenom nedavam vejce, je to zbytecne, protoze se vajicko dava na ozdobu a jeste do tech brambor naliju trochu nalevu z okurek, je to potom vlacnejsi,jinak opravdu moc dobra.:yes:

ivetkalone

2. 6. 2015 08:52

To jsem ráda, že chutná, nám také. Ale kdykoliv jsme někde měli možnost ochutnat chlebíček, nikdy jsme nenarazili na jiný než klasický (tuším vlašský? :-? ) salát, ale bohužel nikdy na nějakou domado pomazánku. Drobné změny, o kterých píšete, jen dovede tuto pomazánku k dokonalosti. Už nikdy jinak :-K;-)

Jaroslava Hloušková

28. 5. 2015 06:08

U nás místo majonézy a tatarky dáváme přeškvařené máslo/oříškové chuti/.Potom už jen hořčici,sůl a pepř.Používáme ho už léta a jiný základ na chlebíčky neděláme

Karel Picek

27. 5. 2015 18:29

Tento chlebíčkový salát ( pomazánku ), dělá manželka leta a je to absolutně nejlepší podklad na domácí chlebíčky. Vřele doporučuji. Nic nepadá na zem!!:yes:

Jirka z Klemova

23. 5. 2015 20:52

Hned zítra to vyzkouším.:-)

Vlastislava Sučová

19. 5. 2015 17:02

Moc ráda pomazánky z brambor vyzkouším

Jaroslava Zálešáková

15. 5. 2015 20:25

Tuto pomazánku na chlebíčky děláme hodně roků. Je skutečně výborná. Dělám vždy větší množství, 5 vař.brambor, 3-4 vař. vajíčka na tvrdo, 1 pol.lžíce hořčice, 2 brněnky majonézy, osolit a jednu cibulku najemno.Chlebíčky s touto pomazánkou nejsou nikdy suché. Nazdobit a nastrouhaným sýrem posypat.

Jaroslava Zálešáková

15. 5. 2015 20:21

Tuto pomazánku na chlebíčky děláme hodně roků. Je skutečně výborná. Dělám vždy větší množství, 5 vař.brambor, 3-4 vař. vajíčka na tvrdo, 1 pol.lžíce hořčice, 2 brněnky majonézy, osolit a jednu cibulku najemno.Chlebíčky s touto pomazánkou nejsou nikdy suché. Nazdobit a nastrouhaným sýrem posypat.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborová pomazánka na chlebíčky bramborová pomazánka pomazánka na chlebíčky výborná bramborová pomazánka na chlebíčky pomazánky na chlebíčky bramborová pomazánka na obložené chlebíčky chlebíčková pomazánka bramborova chlebíčková pomazánka pomazánka na chlebíčky z brambor pomazanka z brambor bramborový salát na chlebíčky pomazánky na chlebíčky recept recept na bramborovou pomazánku pomazánka na chlebíčky recept bramborová pomazánka recept pomazánka na chlebíčky bramborová recepty bramborová pomazánka na chlebíčky recepty na pomazánky na chlebíčky bramborová pomazánky na chlebíčky pomazánky na chlebíčky bramborová

Suroviny: brambory, majonéza, tatarská omáčka, hořčice plnotučná, pepř mletý, sůl, okurky sterilované, vejce, lák z okurek

TopRecepty.cz

Bramborová pomazánka na chlebíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QXkY