Slaný koláč s bůčkovou roládou a pórkem

danielle72 Kuchařka: danielle72

Doba přípravy: 20 minut + cca 40 minut pečení 8 porcí Slané pečivo 6 názorů

Suroviny

400 g lístkového těsta
200 g uzené bůčkové rolády
100 g uzeného sýra (plátky nebo strouhaného)
4 lžíce strouhanky
2 celá vejce
400 g zakysané smetany
2 kávové lžičky soli
3 lžičky koření Karboš (Rojík)
1 velký pórek (nakrájený na tenčí kolečka 300-400 g)
3 lžíce oleje
Na posyp:
hrubá mořská sůl
kmín
lněné semínko
mák
sezam
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozdělíme na polovinu. První vyválíme tak, aby asi o 3-4 cm převyšovala dno pečicí formy. Formu plátem vyložíme a rovnoměrně posypeme strouhankou.

  2. Dno propícháme vidličkou a posypeme pórkem. Přidáme nasekanou roládu (nebo anglickou slaninu) a zalijeme kysanou smetanou, kterou jsme vidličkou rozmíchali s vejci a kořenicí směsí.

  3. Navrch rozložíme sýr a zakryjeme druhým rozváleným plátem těsta (tak, aby zcela zakryl povrch). Ten nakonec několikrát prořízneme do čtverců, aby se nám po upečení koláč lépe krájel.

  4. Těsto shora pomažeme olejem a posypeme kmínem, solí atd. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 40 minut.

Poznámka

Podáváme teplé i studené, jako jednoduchý oběd nebo večeři s čajem, nebo návštěvám k vínu a pivu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slaný koláč s bůčkovou roládou a pórkem

Tématické fráze: slany kolac pórkový slaný koláč recepty s pórkem recept na slaný koláč s porkem pórkový koláč z listového těsta s kysanou smetanou slaný koláč s pórkem bučková roláda na pivu pórek recepty slaý koláč s pórkem a šunkou slaný koláč z listového těsta a kysanou smetanou jak dlouho pect buckovou roladu slané koláče, rolády jak dlouho pect slany kolac bůčková roláda v lístkovém těstě recept slaný porkovy kolac slany kolač z porkem a smetanou doba pečení pněného bůčku kolac s roladou