Tuňákový koláč z listového těsta

petnovka Kuchařka: petnovka

Slané pečivo 1 názor

Suroviny

4 konzervy tuňáka Franz Josef
1 plechovka kukuřice
listové těsto 500 g
4 cibule
trocha oleje
5 vajec
200 ml mléka
1 svazek jarní cibulky
hladká mouka na vál
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka a kukuřici scedíme a necháme okapat. Cibule oloupeme, nakrájíme na měsíčky a na oleji osmažíme dozlatova. Necháme vychladnout.

  2. Nať jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Vejce rozšleháme s mlékem.

  3. Listové těsto lehce podsypeme moukou a rozválíme na velikost plechu + na okraje. Vidličkou jej na několika místech propíchneme.

  4. Poklademe cibulí, potom tuňákem, kukuřicí a cibulovou natí. Podle chuti osolíme a opepříme. Zalijeme rozšlehanými vejci.

  5. Vložíme do trouby předehřáté na 210°C a pečeme 20 - 25 minut.

Poznámka

Recept je z časopisu Pošli recept. Koláč je rychlý a moc dobrý. Teplý nám chutnal víc, ale jak komu vyhovuje, studený je též velmi dobrý.

Mírně upraveno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tuňákový koláč z listového těsta

Tématické fráze: tunákový koláč listové těsto recepty koláč s tuňákem koláč z listového těsta s tuňákem recepty z listového těsta lístove těsto rychlý tuňákový koláč lístové těsto s tuňákem kolac s listoveho testa s tunakem listové těsto recept slaný koláč s tuňakem listový koláč s tuňákem tunako'vy kolac slaný koláč z listového těsta s tuňákem slané šneky s tuňákem listové těsto s s tuňákem tunákový závin z listového těsta koláč z listového těsta tunakovykolac závin z listového těsta s tunakem