Tuňákový koláč s krevetovou omáčkou

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny 8 - 10 porcí

8 vajec, 500g tuňáka bez nálevu (lepší jsou kousky než "drť"), 5 lžic hladké mouky 250 ml šlehačky, sůl, pepř, 2 kysané smetany, 1 - 2 lžičky rajčatového protlaku, podle chuti malé krevetky (tepelně upravené), tuk a mouku na formu

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, sůl, pepř, mouku a šlehačku vymícháme a přidáme tuňáka a nakonec sníh z bílků.

  2. Hmotu nalijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet, biskupský chlebíček...) a upečeme - cca 175°C 35 - 40 minut.

  3. Omáčku připravíme smícháním kysané smetany, rajčatového protlaku a krevetek Prohřejeme a dochutíme solí.

Poznámka od kuchařky

Recept mám od dcery, která žije ve Francii. Je to moc dobré, třeba jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu Tuňákový koláč s krevetovou omáčkou

Tématické fráze: recept tunak v rajcatovem protlaku koláč s tuňákem tunak v rajcatovem protlaku recept na krevetovou pomazánku recepty syrove s krevetovou omackou