Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený okáč s bylinkami, bobkovým listem a česnekem

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 1. 2014 19:35

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie202 kJ / 48 kcal
Bílkoviny1,89 g
Tuky0,13 g
Vláknina0,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy9,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Slaninové brambory :

Brambory uvaříme i se slupkou kterou řádně omyjeme. Po vychladnutí půlky nebo čtvrtky brambor obalíme dokola proužky slaniny a dáme péci do trouby na plech dozlatova. Můžeme posypat bylinkami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Sylva01

29. 1. 2014 13:09

Tady ty kousky listu s olejem natíráš na rybu - to ji po upečení od nich otřeš nebo omyješ?

Sylva01

8. 1. 2014 09:30

:-) to jsem ráda, že máte taky stejné zkušenosti s rozdrceným listem. Myslím, že by to autorka v receptu mohla opravit. Ať se někdo o kosek nepíchne......

zizala

6. 1. 2014 12:54

magdalenka: Mletý beru, to je jiné ;-) Ještě jsem ho neviděla, ale ani mě nenapadlo po něm koukat, nám bobkový list v jídle nevadí, lehko se najde a vyloví :-)

magdalenka

6. 1. 2014 12:23

zizala:ja mám možnosť kupovať mletý bobkáč, lebo manžel ho celý nenávidí - ak dám len jeden kus do jedla, určite si ho on vyloví v tanieri...mne sa obyčajne nechce po dovarení hľadať a vyťahovať z hrnca.:-D až taká obetavá nie som...ale niekde som čítala, že tie staré kafemlýnky - typu tramp - bobkáčové listy pomelú. odskúšané nemám.

zizala

6. 1. 2014 11:30

Sylva01: Já jsem dokonce četla, že úlomek bobkového listu může poškodit žaludeční sliznici, je ostrý ;-) Nedoporučila bych bobek drtit, i v celku předá svou chuť dostatečně :-)

spagetka

6. 1. 2014 09:37

Já bobkový list taky nedrtím, vždycky si spočítám počet listů, pak odstraním.
Ivi, okáče jsem asi ještě nejedla, zkusím mrknout, v Kaufu maj docela "rybí" výběr;-):-p:yes:

Sylva01

6. 1. 2014 09:27

Jednou jedinkrát jsem drtila bobkový list - a pak jsme "plivali" jeho ostré kousky.....:-(
V mnoha kuchařkách je možné se dočíst, že bobkový list nikdy nepodrtíte tak, aby se pak dal bez problémů sníst. - Může se použít koupený mletý.

varilamyskakasicku

3. 1. 2014 00:35

rozmarynaH: Marcelko, měli jí v rybárně na Vysočanské Pha 9 a druhou mám ještě v mrazáku z Globusu, maso má bílé, větší kosti, dobré je proto udělat zářezy na rybě a pak se kosti dobře vyndavají, no upřímně, jsem hodně "závislá na rybách", ale jen kdyby nebyly tak drahé,:-/ jedla bych je obden, asi mi chybí vitamín "D";-)

rozmarynaH

2. 1. 2014 15:43

Ivo, právě jsi mi donutila zjistit, jakouže rybu jsi vlastně připravovala. Možná, že jí měli někdy v Makru, ale nepamatuji se. Jaké má maso:-? Ryby mám moc ráda a tahle by mě určitě chutnala:-p a o bramborách ani nemluvím:-p:-p:-p

JanaDorazinova

2. 1. 2014 12:35

:yes::yes::yes:

majda 2

2. 1. 2014 10:45

:yes:Na tom by si pochutnala:-p:yes:

dzungila

1. 1. 2014 22:51

Jednoduché, lehké a ještě s bylinkami. Hmm...:-p;-):yes:

bronislava

1. 1. 2014 22:19

Mňam...:-p

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ryba okáč okáč ryba pečený okáč zubatice jadranská okac recept okáč recepty okáč obecný recept okáč obecný okač okáč ryba recept okáč pečený recept na rybu okáč okáč příprava recept ryba okáč okáč recept v troubě recept okáč obecný recepty okac pečený okac recept jaka je ryba okac ryba okáč recepty

Suroviny: okáč obecný, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, estragon, petrželka, tymián, bobkový list, olej olivový, česnek

TopRecepty.cz

Pečený okáč s bylinkami, bobkovým listem a česnekem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pK71