Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

6. 1. 2014 22:13

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 409 kJ / 4 400 kcal
Bílkoviny86,71 g
Tuky284,57 g
Vláknina35,60 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 442 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy355,18 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino

8. 1. 2014 18:55

amalia: "...kde sa dá zohnaž voda z pomarančových kvetov..."

Kde?
No, někde níže už sem "někdo" dal odkaz...:-)):-)):-))

senky senky

7. 1. 2014 21:12

Zrovna včera jsem recept na tuto tradiční francouzskou dobrotu četla v nějakém časopisu a moc se mi líbila:yes::yes: ten Tvůj koláček se mi taky moc líbí:yes::yes::-K

amalia amalia

7. 1. 2014 16:12

srettka:ďakujem za radu, skúsim to:-K

srettka

7. 1. 2014 15:45

Vypadá šťavnatě:-p
jestli můžu poradit, tak aby byla bašta na fotce ještě šťavnatější, zkus to bez blesku a nebo raději fotit zpovzdálí a přitáhnout si to, aby se to ostré světlo trochu zředilo;-)

amalia amalia

7. 1. 2014 11:49

amalia:casino, šťavnatosť je zrejme z trstinového cukru;-)

amalia amalia

7. 1. 2014 11:48

casino: s tou vôňou máš pravdu: naozaj to vonia ako jazmín;-)ale je to mandľový koláč, takže sa nič nestane, ak sa ešte podporí mandľová chuť. Grand Marnier sa na Slovensku yháňa rovnako ťažko ako voda z pomarančových kvetov a navyše vôbec nevonia ako jazmín, ak vieš, kde sa dá zohnaž voda z pomarančových kvetov, poraď, ja si ju nosím z Francúzska. Vidím, že nie si laik, ale niektoré veci sa môžu prispôsobiť podmienkam. Napríklad ja som bola úplne vedľa, keď som videla, ako Francúzi dávajú do "bramborákov" vodku a syr:-O

casino

7. 1. 2014 11:36

amalia:
Nejsem fanda koláčů které jsou pečené z listového i vespod - vadí mi to zdrcnuté těsto pod nádivkou. Tady mě zaujal ten úvodní obrázek:yes: Odkud se tam vzala ta šťavnatost, která z dílku přímo prýští:yes::-?

Nahradit vodu z pomerančů amerettem je skoro totéž jako nahradit rum fernetem:-)):-)):-)) i když s těmi mandlemi by asi chuťově korespondovalo... Když už likér, tak možná Grand Marnier, nebo Cointreau.
Myslím, že vodu z pomerančových květů nahradit nelze (mně to voní spíše po jasmínu). Já to zkoušel nahradit pomerančovým aroma, ale není to ono:-((
http://www.labuznik.cz/recept/pastiera-napoletana-...

zizala zizala (moderátorka)

7. 1. 2014 08:29

Lákavý koláč, vláčný a navrchu křupavý.

amalia amalia

7. 1. 2014 07:10

Voda z pomarančových kvetov je tam na zjemnenie a na vôňu, je typická pre južné Francúzsko, ale nič sa nestane, ak tam nebude, môžete pridať napríklad mandľový likér amaretto:-))

casino

7. 1. 2014 01:41

Jarka D.

6. 1. 2014 23:59

:yes:Hm určitě dobré, ale kde se dá sehnat ta voda z pomerančových květů?:-((

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: fanda.tncz voda z pomarancovych kvetov chut zdrcnute testo lasagne z listoveho testa.tncz

Suroviny: těsto listové, mandle, cukr třtinový, lupínky mandlové, vejce, kandované citrusové ovoce, voda z pomerančových květů, kůra citronová, kůra pomerančová, kůra limetková, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Trojkráľový languedocký koláč - Croustade languedocienne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vrn5