Hrušky v "karamelu"
Křehké hrušky se spojují s rozvařeným karamelem v pudinku a vytvářejí lahodný a jednoduchý dezert, který si snadno připravíte doma.
Suroviny pro 1 dávka
4 kompotové misky
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 919 kJ / 937 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,31 g |
Tuky | 9,65 g |
Vláknina | 23,40 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 223 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 180,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opláchnuté ovoce zbavíme jádřinců (pokud použijeme i jablko, tak ho oloupeme) a vše nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Do kastrolu nasypeme oba druhy cukru a za stálého míchání necháme zkaramelizovat.
Krok 3: Zalijeme vodou a karamel necháme na slabém plameni mírným varem rozvařit.
Krok 4: Do karamelové vody vložíme kostičky ovoce a vaříme cca 5 minut.
Krok 5: V chladném mléce rozmícháme pudinky a přilijeme je do kastrolu s ovocem. Od doby varu vaříme 2 minuty.
Krok 6: Kompotové misky vyložíme potravinovou folií nebo obyčejnými igelitovými sáčky a misky naplníme horkým pudinkem.
Krok 7: Až pudink malinko vychladne, sáčky přeložíme přes misky, tím zabráníme okorání a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice.
Krok 8: Vyklopíme na talíř, ozdobíme šlehačkou a podáváme.
Zveřejněno 12. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrušky v "karamelu"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vr29
Moje poznámka
Hrušky v "karamelu"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vr29
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety se smetanovou houbovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Dýňový kompot
Přidáno 26. 9. 2025 14:00:02
Vepřové plátky naložené v jogurtu a smažené v těstíčku
Přidáno 26. 9. 2025 12:44:40
Krevety
Přidáno 25. 9. 2025 20:10:32
Dýňové lívanečky
Přidáno 25. 9. 2025 16:03:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé rohlíky - do hodiny hotové
Veronika_1 před 7 minutami
Koprová omáčka
Lida.Rose před 20 minutami
Ředkvičkový salát (nejen) se šunkou
KatkaCechova před 26 minutami
Italská rajčatová polévka
KatkaCechova před 28 minutami
Omáčka nejen na špagety
Vera27 před 29 minutami
Pařížský salát
Martivac před 33 minutami
Banánovo-jablečná bábovka se skořicí a mandlemi
Palenka před 1 hodinou
Polévka z hlávkového zelí
Lucie1001 před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
pral2nka před 2 hodinami
Kynutý meruňkový táč
milosslavik4@gmail.com před 2 hodinami
Tématické fráze:
vlada hruska,
hrušky v karamelu,
hruska v karamelu,
recepty vládi hrušky,
zkaramelizované hrušky,
hrušky na karamelu,
vláďa hruška recepty,
karamelove hrušky,
hrušky v karamelu recept,
zkaramelizovana hruska,
recepty vlady hrušky,
recepty vlada hruska,
recepty hruška,
hruška na karamelu,
hruška v karamelu recept,
recept hrusky v karamelu,
vláďa hruška všechny recepty,
hrušky s karamelem,
ovoce v karamelu,
recept na zkaramelizovane hrusky
Suroviny:
hruška,
jablko,
pudink karamelový,
cukr třtinový,
cukr krystal,
mléko,
voda,
topping čokoládový,
šlehačka
Komentáře (27)
No, uhotovil jsem hrušky v karamelu tak, jak se u nás obvykle dělají: opravdu v karamelu
Umami jim na pánvi dodalo máslo a víno...
Jednomu zpovykanému jedinci (patrně znalému díla Mrštíků) to bylo málo, tak se vydal do svatostánku konzumu pro šlehačku...
Všem děkuji za velice hezké komentáře
Za komentíky i hodnocení děkuji