Kuřecí maso na žampionech s americkými bramborami

stanislava83 Kuchařka:

Doba přípravy: 45 PT0H45M 3-4 porce Minutky 20 názorů

Kureci maso na zampionech
58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

500 g kurecich rizku
1 cibule
olej
koreni na kure
1 lzicka horcice (plnotucne)
pepr
sul
jiska (tmavá)
1 kg brambor
zampiony
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme maso, nakrájíme (z jednoho řízků uděláme dva), omyjeme, vložíme do mísy a maso ochutíme kořením na kuře.

  2. Přidáme sůl, pepř a hořčicí. Vše promícháme s masem.

  3. Nakrájíme cibulku, vložíme do hrnce nebo pánve s troškou oleje. Osmažíme dozlatova.

  4. Na cibuli vložíme plátky masa a po chvilkách je obracíme. Přikryjeme pokličkou.

  5. Po deseti minutách přidáme nakrájené žampiony a podlíváme vodou.

  6. Mezitím si nakrájíme brambory na americké brambory (měsíčky se slupkou) a pečeme ve fritovacím hrnci.

  7. Až maso bude uvařené (kuřecí maso je zachvilku vařené), zahustíme troškou jíšky.

  8. Na talíř uložíme brambory a k tomu kuřecí plátky se žampiony a polejeme šťávou z masa. Sůl, pepř dáme podle chutí .

Poznámka

Maso muzeme uvarit i na zpusob pikantni chuti. Priloha muze byt i ryze, hranolky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí maso na žampionech s americkými bramborami

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo