Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelové větrníky

Větrníky jsou zpravidla velkým lákadlem v cukrárnách. My vám však přinášíme recept na báječné karamelové větrníky, které si můžete upéct i vy doma. Odměnou za náročnou přípravu vám bude lahodné spojení karamelu a šlehačky.

Hodnocení receptu je 4,9 (39×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 40 min

90 min (50 min příprava + 40 min tepelná úprava)

4. 3. 2009 15:41

Suroviny pro 16 kusů

16 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 690 kJ / 4 467 kcal
Bílkoviny163,05 g
Tuky177,82 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 2,13 g
Sodík 1,35 g
Sůl3,00 g
Sacharidy547,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Těsto je dost husté, ale tak jsou větrníky pěkně vysoké a drží tvar.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

LK_Verca

13. 5. 2020 15:35

Vyborne vetrniky! Delala jsem je 4x nez jsem vychytala jak presne je pect v me troube a kolik vajec, ale snaha stala za to :D
Moc jsme si pochutnali. Diky :-K

hosta hosta

28. 11. 2019 16:30

Fotky Handiky mažu, větrníky nejsou plněný podle receptu šlehačkou, ale krémem, postup neodpovídá:no:

Iveta

28. 6. 2013 10:27

Dobrý den.Mám dotaz? Do té šlehačky se dává ta želatina uvařená? Nebo jak? Nestačí dát třeba jen stužovač šlehačky? Děkuji za odpověď

Katarinka

2. 3. 2013 19:59

tonda:karamelová šľahačka sa musí šľahať vždy až na druhý deň,prvý deň ju nevyšľahaáš:-)

tonda:

tonda

29. 12. 2012 18:27

děkuji za odpověď;-);-)

tonda

29. 12. 2012 18:26

zajimalo by mě,jak mám ušlehat ten karamelový krém,pač to šlehám už pul hodiny a stale jako voda...;-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 2. 2012 19:07

Werymac:Jestli máte teplovzdušnou tak,přidat teplotu o 10 a déle před pečením předehřívat !
Pokud to jde, je ještě možné ventilátor zcela vypnout.

Katarinka

10. 3. 2011 12:27

Irrena z tejto várky výjde 16 veľkých veterníkov priemeru 6 cm

Irrena Irrena

10. 3. 2011 10:28

Katarinko prosím kolik větrníků je z této dávky:-?:-?:-?Možná je to tu někde napsané ale nechce se mi vše dočítat;-)

Evík

20. 9. 2010 20:54

:-D Tak mezitim, co jsem sem psala se mi pekla druhá várka už vím, čím to bylo že se nezvedly. Dlouho se sušily a krátce pekly zprvu jsem je tam nechala uvedených 10 minut teď o pár minut déle přesně nevim, ale jsou pěkně veliký. Nicméně zespoda trošku černý :D asi to už bylo moc dlouho. Nu je to smůla no tak snad to zachránim šlehačkou :D Chybama se člověk učí...

Evík

20. 9. 2010 20:49

Ahoj, dnes jsem se rozhodla, že udělám větrníky dělala jsem všechno podle návodu. Recept je jistě dobrý, ale mě se skoro vůbec nezvedly jen po okrajích. Navíc jsem to pekla hodinu jednu várku nechápu jak je to možný, ale zdály se mi furt syrový vevnitř (máme plynovou troubu bez čísel jen plná tečka a půl tečka). Nejhorší bylo určitě utrpení s hustym těstem, protože moje největší zdobička má průměr asi centimetr. Takže o jednolitym šnekovi se mi mohlo jen zdát byla jsem ráda, že jsem to tam nějak nafrkala. Jinak těsto chutná dobře, takže až na to že jsou uzoučký polámaný je to OK :-D toť má zkušenost :)

LidaD

2. 4. 2010 20:34

Naprosto super recept, těsto bylo tužší, tak jsem ho nebyla schopna nastříkat z pytlíku, tak jsem vytvarovala ručně, ale je super, pekla jsem ve čtvrtek, plnila v pátek a jíst se budou v sobotu a zatím - pátek večer - nejsou vůbec nasáklé. Karamelová šlehačka taky super, a já dala náplně dvě na sebe, tu karamelovou a ještě bílou šlehačku vyšlehanou s trochou Salka a vanikové esence, a na vrch jsem udelala karamel z cukru a do něj zamíchala půl konzervy Salka a větrníky polila... Vynikající. Díky moc. Přidala jsem foto, kdyžtak smažte, pokud se nehodí. Krásne Velikonoce. Lída

vierka

4. 2. 2010 20:57

ja zbožnujem veterniky ale mam velmi staru ruru na pecenie a vždy ked ich robim dopadne to katastrofalne takže som to už aj vzdala ale s obchodu nie su take dobre

Nikitka

11. 1. 2010 21:37

Dělala jsem je minulý týden a jsou fakt vynikající!Skvělý recept!:yes:

BILKOVAI BILKOVAI

10. 1. 2010 20:56

Miluju karamelové větrníky:-p:-p:-p

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: karamelova poleva karamelový krém ze salka karamelová poleva recept karamelova poleva ze salka karamelové větrníky větrníky recept karamelova poleva na venecky recept na karamelovou polevu karamelové větrníky recept karamelová šlehačka ze šálka karamelová poleva na větrníky recept karamelove věnečky karamelový krém ze salka do cukrovi poleva na veterniky cukroví větrníky poleva karamelová jak udelat karamelovou polevu větrník recept extra karamelová šlehačka recept karamelova slahacka

Suroviny: voda, sůl, kůra citronová, tuk hera, mouka hladká, vejce, cukr krystal, šlehačka, želatina prášková, cukr krystal, máslo, voda

TopRecepty.cz

Karamelové větrníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRGY