Čevapčiči III
Čevabčiči je velmi jednoduchý pokrm, který servírujeme jako hlavní jídlo k obědu nebo k večeři. Na přípravu je tento pokrm rychlý a snadný, zároveň si na něm pochutnáme - prostě sen každé hospodyňky. Obvykle se podává s bramborem, cibulí a hořčicí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 474 kJ / 1 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,28 g |
Tuky | 75,57 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 261 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 13,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Lze připravit i den dopředu, válečky dáme na olejem potřený talíř, zakryjeme fólii nebo vlhkým ubrouskem a dáme do lednice. Pak už s tím jen hup na pánev a je to. Lze podávat i s chlebem. Dělám, když zbyde mleté maso a už ho nechci zamrazit;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 3. 2009 13:10
Mirčo, konečně jsem se dostala k realizaci Tvého receptu musím ho moc pochválit. Myslím, že je to nejpovedenější čevapčiči, které jsem kdy uvařila . Když jsem se dcery ptala, jestli je jako v jídelně, odpověď zněla "Lepší."
No, i když jsem se pokoušela o to "jídelnové", odpověď mě uspokojila...
Díky za recept.
No, i když jsem se pokoušela o to "jídelnové", odpověď mě uspokojila...
Díky za recept.
7. 3. 2009 23:44
Eliz,určitě se toho neboj.Kdo nic nezkusí nic nezkazí,ale taky se tím pádem nic nenaučíDej pak vědět jak to dopadlo.Ale jestli se budeš držet receptíku tak vám může leda tak chutnat a o to tu jde ne?
7. 3. 2009 22:28
Mirčo, tak já to zkusím, už se chystám, čevapčiči může celá moje rodina. Prostě to musím dovést k dokonalosti a "vychytat" a to Tvoje vypadá hodně dobře
Děkuji za rady .
Děkuji za rady .
7. 3. 2009 12:28
Mirče - jj - s tímhle souhlasím, napsala jsi to líp a srozumitelněji, tak nějak jsem to myslela. Pikantnější hořčicí určitě nic nezkazíš, ale s tím grilovacím opatrně, záleží od jaké je firmy, já raději dávám každé koření zvlášť (ale taky ho použiju, ale vybírám si)
7. 3. 2009 12:22
Elizjá nedávám vůbec pod pokličku dojít,jen přidám tu lžíci až dvě vody-dle množství čevap.-nechám zabublat a hned vypínám.Vody opravdu jen trošku-nesmí to plavat.Pakliže děláš na středním plameni tak je musíš mít propečené i kdybys nechtěla.Na pánvi to musí vypadat nahoře červený olej(barva z masa)a na dně je trošku šťávenky
7. 3. 2009 11:43
maris, zkus si někdy dát méně soli a přidej to grilovací koření, pak dej vědět, jestli se to aspoň trochu podobalo tomu ve školní jídelně Měla jsem stejný problém s dochucením čevapčičí. Možná by to chtělo i nějakou pikantnější hořčici. Já osobně mám to jídlo moc ráda, ale pravda je, že mi chutná víc s chlebem, cibulí a hořčicí po studenu.
7. 3. 2009 11:11
Elizo, to jsme na tom stejně. Mně se taky nikdy doma nepovedlo čevapčiči jako ve školní jídelně nebo v hodpodě / radši nevědět, co do toho semleli /, ale jak chutnalo
7. 3. 2009 10:51
Špagetko, děkuji.
Takže - opéct ze všech stran, aby mělo tu správnou barvu, přidat lžíci vody, sundat ze sporáku, přiklopit a nechat dojít cca 10 minut. Doufám, že to chápu správně .
Prubnu příští týden a dám vědět. Díky za tento recept, toužím vytvořit čevapčiči jako ve školní jídelně, hrozně nám tam všem chutnalo...
Takže - opéct ze všech stran, aby mělo tu správnou barvu, přidat lžíci vody, sundat ze sporáku, přiklopit a nechat dojít cca 10 minut. Doufám, že to chápu správně .
Prubnu příští týden a dám vědět. Díky za tento recept, toužím vytvořit čevapčiči jako ve školní jídelně, hrozně nám tam všem chutnalo...
7. 3. 2009 10:45
Eliyo - hlavně nejprve stejnoměrně opeč a pak nech chvilku pod poklicí dojít. Časově se to špatně odhaduje, yáleží na velikosti těch válečku, ale 10 min.bz mělo stačit - po roykrojení nesmí být maso růžové!!!! Je to jen cvik, neboj a líp raději víc než jíst polosyrové mleté
7. 3. 2009 10:36
Čevapčiči miluju, ale neumím moc dobré . Tohle alespoň podle fotky vypadá báječně.
Ale nějak nechápu ten postup...
Jenom opéct, přidat vodu do oleje a co POTOM? Přikrýt, nechat dojít (a jak dlouho?), nebo hned vyndat nebo ....jak?
Děkuji za doplnění .
Ale nějak nechápu ten postup...
Jenom opéct, přidat vodu do oleje a co POTOM? Přikrýt, nechat dojít (a jak dlouho?), nebo hned vyndat nebo ....jak?
Děkuji za doplnění .
7. 3. 2009 10:11
Čevapčičí se zeleninovou oblohou, cibulí, hořčicí a třeba hranolkami je luxusní jídlo, ne obyčejné, aspoň teda z mého pohledu
6. 3. 2009 23:39
dalo by se říci obyčejné čevapčiči, ale vypadá to tak nádherně, lákavě a tááák šťavnatě
6. 3. 2009 16:38
Já si neuvědomila že si to nepíšu jen pro sebe.Omlouvám se.A pro ty co sem zabloudí
:p.l.-polévková lžíce;č.l.-čajová lžička;ml.-mletá.Když tak na to koukámvypadá to opravdu jak tajná šifra.No snad už teď bude chutnat
:p.l.-polévková lžíce;č.l.-čajová lžička;ml.-mletá.Když tak na to koukámvypadá to opravdu jak tajná šifra.No snad už teď bude chutnat
6. 3. 2009 16:19
Mirčo, recept je super, jen jsem vteřinku váhala nad zkratkou - 1 p.l. ml. - ale fakt jen vteřinku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 10 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 19 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Brokolicové placičky
HanLen uvařil před 30 minutami
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 5 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 7 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 8 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 11 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 11 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 12 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Na rychlé oloupání cibule pomáhají různé vychytávky. Vyberte si tu, která vám nejlépe vyhovuje
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Čím a kdy potírat chléb, aby byl lesklý? Na výběr je mnoho variant, od vody až po med
Další recepty
Tématické fráze: cevapcici cevabcici z mleteho masa čevapčiči recept cevapcici z mleteho masa recept na čevapčiči pravé čevabčiči recept na výborné čevabčiči jake maso na cevapčiči čevapčiči recepty pravé čevabčiči z mletého masa recept cevapcici čevabčiči recept civapcici čevapčiči nebo čevabčiči čevabčiči recept cevabcici recepty cevapcici pravé čevapčiči lll jake maso na cevabcici
Suroviny: maso mleté, cibule, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, olej, rajče cherry, tatarská omáčka, hořčice, cibule
Čevapčiči III
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpOg
59 názorů