Po domácku udělaná čínská "křehká kachna"
Křehká kachna je jedním z nejoblíbenějších jídel v asijských bufetech. S tímto receptem, který využívá typických omáček, hravě zvládnete tuto pochoutku vykouzlit i v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 273 kJ / 65 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 0,06 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 3,24 g |
Sůl | 8,10 g |
Sacharidy | 13,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Po domácku udělaná čínská "křehká kachna"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JjX2
Moje poznámka
Po domácku udělaná čínská "křehká kachna"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JjX2
Nejnovější recepty
Nakládaný křen
Přidáno před 10 hodinami
Jednoduchá pomazánka z uzeného masa
Přidáno před 11 hodinami
Jablečná přesnídávka
Přidáno před 17 hodinami
Filé s kapary
Přidáno 11. 9. 2025 20:45:27
Rybí filé stylu Vera Cruz
Přidáno 11. 9. 2025 17:30:46
Zdravé dětské přesnídávky bez cukru
Přidáno 11. 9. 2025 17:13:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolová polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Smažené sýrové kuličky
kanova.lenka@seznam.cz před 5 hodinami
Kachna bez práce
HelaSu před 6 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
anina mac před 7 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Sahula před 7 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Sahula před 7 hodinami
Fazolový guláš se zeleninou pro vegetariány
Kody74 před 8 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
aleenap před 8 hodinami
Jednoduchý ořechovec s jablky
Amara před 9 hodinami
Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem
Vendy28 před 9 hodinami
Tématické fráze:
voňavá křehká kachna recept,
voňavá a křehká kachna recept,
kachní prsíčka na čínský způsob,
křehká kachna,
kachna po thajsku,
kachna po thajsku recept,
čínská voňavá křupavá kachna,
čínská voňavá křupavá kachna,
čínská voňavá křupavá kachna,
čínská voňavá křupavá kachna,
čínská voňavá křupavá kachna,
čínská voňavá křupavá kachna,
čínská voňavá křupavá kachna,
kachna na čínský způsob,
vonava a krehka kachna,
křupavá kachní prsa po čínsku,
křehká křupavá kachna,
recept na čínskou kachnu,
křupava kachna,
křehká kachní prsíčka
Suroviny:
prsa kachní,
solamyl,
pepř mletý,
sůl,
omáčka sojová tmavá,
ústřicová omáčka,
omáčka worcesterová,
omáčka thajská pad thai
Komentáře (9)
Kamarád, když ji peče, dělá si směs na glazuru, která udělá křupku z těchto surovin a má to báječnou chuť:
1 lžíce medu
1 lžíce suchého sherry(suché proto, aby to nebylo s tím medem a cukrem přeslazené)
1 lžíce sojové omáčky
lžička tmavého třtinového cukru
a nakonec si umíchá směs koření, aby odpovídalo zhruba lžičce z:
badyánu, fenyklu, skořice, hřebíčku, pepře
jinak teda musím ještě poznamenat, že on žije a pracuje v Číně a kachnu tady pekl v "českých" podmínkách, aby se zkusil co nejvíce přiblížit jejich chuti
A šup tam s bodem