Tatarák
Tatarský biftek alias lidově tatarák, patří k oblíbeným lahůdkám, kterou si snadno připravíte i doma. Základem je kvalitní čerstvé maso, které můžete dochutit celou řadou surovin od hořčice, kečupu a cibulky až po ty méně tradiční jako jsou chilli, kapary nebo brandy.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 711 kJ / 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,46 g |
Tuky | 33,89 g |
Vláknina | 4,60 g |
Cholesterol | 348 mg |
Sodík | 523 mg |
Sůl | 1,18 g |
Sacharidy | 18,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatarák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31B9
Moje poznámka
Tatarák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31B9
Nejnovější recepty
Bratislavský guláš podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 14 hodinami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 16 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 16 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 17 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvová polévka s celestýnskými nudlemi
Lucie1001 před 33 minutami
Mrkvový salát s jablky
Yvajs před 59 minutami
Hrníčková bábovka
Fitulka před 3 hodinami
Valašská kyselice
Fitulka před 3 hodinami
Vynikající rychlé knedlíky z rohlíků a brambor
KiaraK před 4 hodinami
Smetanové fazolky s koprem
Jirka1965 před 4 hodinami
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Bretik před 12 hodinami
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 14 hodinami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 14 hodinami
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 16 hodinami
Tématické fráze:
tatarak,
tatarák recept,
jak ochutit tatarák,
domácí tatarák,
recept na tatarák,
recept tatarák,
domaci tatarak recept,
ingredience na tatarák,
ingredience na hovězí tatarák recept,
tatarák z falešné svíčkové,
tatarský biftek recept,
jak dochutit tatarák,
tatarsky biftek,
recept na hovezi tatarak,
příprava tataraku,
tatarak ingredience,
hovezi tatarak,
tatarak z hoveziho masa,
recepty tatarák,
maso na tatarák
Suroviny:
svíčková hovězí,
kečup sladký,
omáčka worcesterová,
hořčice,
chilli tekuté,
olej,
cibule,
česnek,
žloutek,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (100)
A zbytek jsem udělal bez příkras podle svého gusta: pouze sůl, pepř, po žbrdolci citr. šťávy a brandy (koňaku mi přišlo líto)
No, akorát se mi nedaří dohledat (Vlámové? Valoni? Francouzi? Italové?) kde že to dělají pouze takto jednoduše (pominuli kapary)
Pro sebe míchám často jenom se solí, pepřem a olejem (žloutkem), ale mančaft si do masa nacpe co je komu libo