Řecká líná tyropita - Tempelopita
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 970 kJ / 949 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,86 g |
Tuky | 73,84 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 573 mg |
Sodík | 467 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 26,24 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jmenuje se to líná pita, protože se nedělá fillo. V každé části Řecka se tato pita jmenuje jinak... někde je to Tempelopita, jinde Aleuropita... Mpatzina...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 1. 2015 23:19
Hned bych si zakousla
25. 1. 2015 17:41
marcik: oba receptíky už mám v oblíbených, tento tam přibyde.
Těsto se mi zdá jednodušší než jaké jsem četla před nějakou dobou zde: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=11734
Těsto se mi zdá jednodušší než jaké jsem četla před nějakou dobou zde: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=11734
25. 1. 2015 15:47
Nadi, mám už tady něco http://www.toprecepty.cz/recept/41441-recke-sateck... , http://www.toprecepty.cz/recept/18399-testo-fillo-... . Ten druhý recept je základ na většinu pit. Teď mám trochu víc času, tak sem budu něco dávat
25. 1. 2015 15:17
marcik: děkuji za vysvětlení - potřebovala bych školení - třeba sem dáš článek o různých druzích pity
25. 1. 2015 14:58
Slané moučníky mám ráda Ukládám
25. 1. 2015 13:28
Nadi, jen rozdrobená. Já ji chytnu a drobím, jak se podaří. Ty bublinky na pitě je feta. Je to fakt pita šup šup. Celkově pity se v Řecku jí samostatně, ke kávě... Nesmí se plést ale s pitou na suvlaki to je jiná pita.
25. 1. 2015 13:18
Marcelko, u té fety na polévání mají být kousky, nebo se má rozdrobit úplně najemno - lépe snad nastrouhat?
A k čemu se tato pita podává - nebo se jí samotná?
Podle fotky počítám, že bych si ji asi dala samotnou a k ní bílou meltu.
A k čemu se tato pita podává - nebo se jí samotná?
Podle fotky počítám, že bych si ji asi dala samotnou a k ní bílou meltu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 8 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 10 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 26 minutami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 2 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 3 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 4 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 5 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: tyropita vajíčka po řecku vajíčka po řecku recept co se jí v řecku tiropita k čemu se podává pita chléb tyropita recept pórková pita koláč z fety vajíčko po řecku řecká pita recky moucnik pita recept k čemu se jí pita k čemu se jí pita chleba pita chleba k cemu se ji recept vajíčka po řecku vajíčka podle řecka řěcká kuchyně recepty šátečky tyropita recept pita chleba vajíčko
Suroviny: mouka polohrubá, jogurt, vejce, olej olivový, sýr feta, voda, pepř, sůl, mléko, sýr feta, olej olivový, olej, mouka
Řecká líná tyropita - Tempelopita
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9yYD
7 názorů