

Kurakkanový pudink
Suroviny
- 500 ml (rostlinného) mléka
- 50 g kurakanové mouky (Adveni Medical)
- cukr
- sirup
- sladidlo dle chuti
- Na ochucení:
- kardamom – dle původních srí lanských receptů
- skořice
- vanilkový cukr
- kakao
Postup přípravy receptu
Ve třetině studeného mléka rozmícháme kurakkanovou mouku.
Zbytek mléka ohřejeme, vmícháme namočenou mouku a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Podle vlastní chuti osladíme a dochutíme.
V původním srí lanském receptu přidávají kardamom.
Můžete ho ale nahradit např. skořicí, vanilkou nebo kakaem.
Poznámka od kuchařky
Kurakkan (finger millet, ragi, red millet) pochází z Etiopie a dnes se pěstuje v suchých oblastech Afriky a Asie. Je odolný vůči vysokým nadmořským výškám, díky čemuž roste i v Himalájích, až do 2 300 m. Kurakkan je cenným zdrojem aminokyseliny methioninu, železa a vápníku. Připravují se z něho chlebové placky (roti, dosa), pudinky, kaše a slané i sladké dezerty.
http://eshop.bezlepkova.com/mouky-z-bezlepkovych-p...
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kurakkanový pudink
-
Vypadá báječně, musím vyzkoušet