Kurakkanový pudink

petram Kuchařka: petram

Moučníky , Dia a bezlepkové, Ostatní 1 názor

Suroviny

500 ml (rostlinného) mléka
50 g kurakanové mouky (Adveni Medical)
cukr
sirup
sladidlo dle chuti
Na ochucení:
kardamom – dle původních srí lanských receptů
skořice
vanilkový cukr
kakao
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve třetině studeného mléka rozmícháme kurakkanovou mouku.

  2. Zbytek mléka ohřejeme, vmícháme namočenou mouku a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Podle vlastní chuti osladíme a dochutíme.

    V původním srí lanském receptu přidávají kardamom.
    Můžete ho ale nahradit např. skořicí, vanilkou nebo kakaem.

Poznámka

Kurakkan (finger millet, ragi, red millet) pochází z Etiopie a dnes se pěstuje v suchých oblastech Afriky a Asie. Je odolný vůči vysokým nadmořským výškám, díky čemuž roste i v Himalájích, až do 2 300 m. Kurakkan je cenným zdrojem aminokyseliny methioninu, železa a vápníku. Připravují se z něho chlebové placky (roti, dosa), pudinky, kaše a slané i sladké dezerty.

http://eshop.bezlepkova.com/mouky-z-bezlepkovych-p...

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kurakkanový pudink

Tématické fráze: mouka ragi chlebový pudink ragi mouka pudink z ragi mouky ragi mouka recepty pečení mouka ragi mouka ragi recepty recept na chlebový pudink kurakanová mouka millet recepty chleboví pudink recept mouka ragi pudink z kastanove mouky recept ragi mouka ragi recept ragi mouka