Makedonské maso s koprem

Vepřové maso Doba přípravy: 1 hod 6 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 1 hod 6 názorů

Suroviny 4 porce

500 g vepřové kýty
sádlo nebo olej
1 cibule
30 g hladké mouky
200 ml mléka
1 lžíce kopru
1 lžička octu
500 ml zeleninového vývaru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájame na širšie rezance, opečieme na masti, pridáme nastrúhanú cibuľu a spolu opražíme.

  2. Osolíme, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka asi 30 minut.

  3. Zahustíme zátrepkou z mlieka a múky, pridáme kôpor, ocot a krátko povaríme, asi 10 minut. Podávame s ryžou, knedlíkom, alebo cestovinami.

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy Recepty zo Života.

Komentáře k receptu Makedonské maso s koprem

Tématické fráze: makedonské maso veprove na kopru makedonská kuchařka kuchařka makedonské maso makedonské recepty makedonske vepřove maso maso s koprem recepty z makedonské kuchyně