Bratislavský salát
Bratislavský salát je klasika, která v sobě spojuje jednoduchost a lahodné chutě. Tento tradiční pokrm z brambor, majonézy, vařených vajec, nakládaných okurek a salámu nebo jemné šunky je ideální volbou nejen na slavnostní stůl, ale i pro rychlé občerstvení.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 831 kJ / 2 589 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,95 g |
Tuky | 100,61 g |
Vláknina | 59,65 g |
Cholesterol | 1,47 g |
Sodík | 3,36 g |
Sůl | 7,59 g |
Sacharidy | 286,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme jemně krájenou cibuli, vařená vejce, okurky, majonézu, tatarku a jogurt a rozředíme trochou zálivky z okurek.
Krok 2: Kořenovou zeleninu uvaříme ve slupce doměkka a vychladlé oloupeme a nakrájíme nadrobno do salátu. Točený salám nastrouháme na velké nudličky.
Krok 3: Vše společně promícháme, ochutíme solí a pepřem a necháme uležet.
Zveřejněno 9. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bratislavský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D2g5
Moje poznámka
Bratislavský salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D2g5
Nejnovější recepty
Hermelín ve slanině
Přidáno před 2 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Přidáno před 4 hodinami
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 6 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 7 hodinami
Sekaná s mrkví a polentou
Přidáno před 8 hodinami
Kosmatice se sýrem vhodné pro diabetiky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné bramboráčky s minutkovým kuřecím masem
Jan Nemec před 4 minutami
Buchta z kompotu
Dagemar před 1 hodinou
Brokolicová polévka s vločkami
wimra před 1 hodinou
Knedlík z hladké mouky (pro nás, žijící v cizině)
Natalie74 před 2 hodinami
Brynzové placičky se špenátem
supec5978 před 3 hodinami
Gnocchi se sýrovou omáčkou
Sova1 před 3 hodinami
Rychlé tvarohové knedlíky ovocné
Markeeta před 3 hodinami
Lotrinské těstoviny
Stepanka.M. před 3 hodinami
Letní koláč
Freya98 před 3 hodinami
Tématické fráze:
bratislavský bramborový salát,
bratislavské brambory,
bramborový salát s máslovou majonézou,
bramborový salát bez zeleniny a točeného salámu,
bratislavských salát,
bramborové saláty bratislavský,
bratislavsky toceny,
brambory ve slupce za studená,
bratislavskýšalát,
zeleninovy salat bratislavy,
vařené brambory točený salám,
bratislavský bramborový salát bez majonézy,
brambory ve slupce salat,
vídeňský bramborový salát,
bratislavské brombory,
salat točený salám brambory,
loupe se zelenina na bramborový salát,
celer s hlínou,
bramborový salát bratislavský,
vídeňský salát se salámem
Suroviny:
brambory,
vejce,
cibule,
okurky sterilované,
mrkev,
petržel,
celer,
salám točený,
olej,
majonéza,
tatarská omáčka,
jogurt,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (22)
No, ne že by byl rozdíl zásadní, ale je to podobné jako s brambory vařenými ve slupce
...asi jsem měl napsat, že z celeru odstraním kořínky až na čistou bulvu... po uvaření se zelenina krásně (s menšími ztrátami) sloupne nožíkem (bez škrabky).
A proč to tak dělám? Teoreticky by zelenina měla být méně vyvařená..., ale já to dělám proto, že se to tak u nás dělá odjaktěživa
- 5 vajec? Patrně vařených natvrdo
- 1/2 kg mrkve na 1,5kg brambor? Netvrdím, že je to moc, ale je to dost
Brambory a zeleninu lze vařit dohromady v jednom hrnci (já vařim i s vejci, pokud je použiji)
magdalenka:
Také vařím neloupané, položené na bramborách, tedy v podstatě v páře
Třeba je to tady nějaký rodinný název