

Slezský salát
Suroviny 2 porce
- 3 brambory
- 1 menší cibule
- sterilovaný celer
- nebo půl bulvy čerstvého celeru
- 3-4 beraní rohy
- (pokud použijeme čerstvý celer, budeme potřebovat lák z beraních rohů, popřípadě z okurek)
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Brambory uvaříme ve slupce, vychladíme, oloupeme. Celer očistíme a uvaříme v láku z beraních rohů a okurek, nebo můžeme použít sterilovaný celer a lák z něj.
Brambory nakrájíme na půlkolečka, nebo kolečka, zasypeme nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme na kostičky nakrájený uvařený celer, 2-3 kusy nadrobno nakrájených beraních rohů, můžeme přidat pažitku, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a promícháme.
Necháme v lednici uležet, nejlépe přes noc.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Slezský salát
-
Anna Kocikova:
byl skvělý a beraní rohy nepálí
-
Mňam,ten by mi chutnal,ale bez těch beraních rohů...dělávala ho ostravská babička
Moc lákavé foto -
Dana61:
-
velmi sympatický salátek
-
-
MarcelaPa: a doufám, že jsi zhubla. Holky mají úžasné výsledky
-
Vím, já jí držela rok a půl.
-
MarcelaPa:
i dělenka se dá dobře uvařit. K tomu se dá připravit třeba smažená cuketa, lilek, karbenátky ze sojové drti apod
-
Krásná dělenka