Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek Parmigiana

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 6. 2015 18:18

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie841 kJ / 201 kcal
Bílkoviny6,20 g
Tuky1,78 g
Vláknina8,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 37 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy36,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je z knihy Čo je navarené? Recept som málinko upravila, vynechala som obaľovanie vo vajíčku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

diana4629: sledoval jsem jak vaří Ridi, v televizi. Nejsem Ital a o vaření se takto dozvídám zprostředkovaně. Ale on nechal Lilek napřed pustit vodu po nasoleni a v té mouce jej pak po osušení obalil kvůli barvě, ta mouka mu propůjči zlatavou barvu po smažení. Použil to v receptu Pasta ala norma, že Sicilie. Jak jsem slyšel, tak zde presentuji. 😋 🌻 😊

tejaja tejaja

23. 6. 2015 15:41

Jarka stačilo, nie? :-)

zizala zizala (moderátorka)

23. 6. 2015 15:39

tejaja: Ale já přece nediskutuju o názvu :-) Původně jsem psala, zda jsi nezapomněla na parmezán, protože do tohoto receptu patří. Howgh.

tejaja tejaja

23. 6. 2015 15:30

Jitkas : Verím, že máš pravdu, žiješ tam, určite vieš. Ja to kvitujem. Recept mám z knihy, tak tam bol napísaný, tak som urobila. ;-) A určite by som sa nehnevala. ;-)
zizala : Nebudem opravovať knihu, ani netvrdím, že knihy sú bezchybné. Mimochodom, písalo sa v diskusii na fóre, že sa o názvoch receptov nemá diskutovať. Alebo sa mýlim ?!? A možno pomôže casinov link...

zizala zizala (moderátorka)

23. 6. 2015 15:22

tejaja: Kvůli parmezánu jsem ti psala SZ. Tak jako Ty ovládáš mmj. maďarskou kuchyni a rozumíš jí, tak si já myslím, že celkem ovládám italskou. Jen jsem se zastala italského receptu, protože tak, jak jsi recept opsala z knížky, je nesprávně. Ne vše, co je psáno, je i dáno. Je plno chyb nejen na netu, ale i v kuchařských knihách, zvláště některých starších. Když chci vařit italské jídlo, zjistím si o něm co nejvíc. Totéž ale dělám, když chci vařit staročeské, francouzské a pod. Když sem dám např. recept na paprikáš, který nebude správně a napíšu, že ho mám z kuchařské knihy, aniž bych se namáhala o receptu zjistit víc, nevěřím, že právě Ty by ses neozvala na obranu toho správného receptu ;-)

spagetka spagetka

23. 6. 2015 11:51

Jitkas: Jitko, určitě pravdu máš, ale tady se trošku zastanu Terezky, protože chtěla zachovat ten název, který byl v knize, jak vidno z fotky. Jinak ale díky za rozšíření obzorů ;-):yes:

Jitkas

23. 6. 2015 11:42

tejaja: Recept, ktery jsi pridala, ma v italstine sve jmeno - Zapeceny lilek s mozzarellou, jen ta omacka se nedava "syrova", ale predem uvarena s pridanim bylinek, ale nevadi, mozno i takto. Nezlob se, ale uz nazev nema smysl. Bud napiseme Parmigiana z lilku a nebo Lilek po Parmsku. Lilek Parmigiana nerika nic, protoze uz "Parmigiana" vyjadruje smysl receptu, tedy zelenina nakrajen na platky, tepelne upravena, navrstvena do pekacku a kazda vrstva ochucena rajcatovou omackou, mazzarellou a parmazanem, na Sicilii se dela s pecorinem, pote zapecena v troube. Parmigiana se dela i z jinych druhu zeleniny: cuket, dyne, bilych stopku mangoldu, cibule atd. Existuje tez Parmigiana bila, tedy bez rajcatove omacky, jen s besamelem a syry, coz je vzdy vsudy pritomny parmazan, mozzarella nebo scamorza.

tejaja tejaja

21. 6. 2015 06:44

Ďakujem Anička. ;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

20. 6. 2015 22:50

Krásný recept:-K:-p:yes:

tejaja tejaja

20. 6. 2015 19:36

diana4629 : Tej múky sa zachytí na baklažáne tak málo, že prakticky nemá význam, to by som neriešila. Ale budem rada, ak dáte recept, aký poznáte, či robíte vy. Potešíte ma a určite ho vyskúšam. Ďakujem dopredu. ;-)

diana4629

20. 6. 2015 16:48

tak ja se za Italku povazuji , pac v Italii konkretne na Sicilii ziju spoustu let a jen malinko ziram proc obalovat lilek v mouce . Asi by mi to tady nikdo nepozrel. Rajcatovy zaklad plus pecorino nebo cacciocavallo . Pepr tam urcite nepatri . Jakmile budumit vic casu rada se s Vami podelim o recet na nefalsovanou parmiggianu ...Ted do me ;-)

Jitkas

20. 6. 2015 16:01

Existuji tri teorie o tom, proc "Parmigiana", ale urcite parmazan tam byt musi. Puvodne, na Sicilii, kam se dostala za najezdu Turku, pouzivali jen pecorino. Je to v podstate bezmasa obmena musaky.

cecilka

20. 6. 2015 14:17

Terezka, vyzerá to skvelo a zrejme aj chutí, ešte som neskúšala, ale, inšpirovala si ma, skúsim dať na opečený baklažán tatarák. To paradajkové pyré totiž úplne tak vyzerá.:-D:-D:-D,:-*:-*:-*:yes:.

cathleen cathleen (moderátorka)

20. 6. 2015 10:37

casino: třeba sem časem nakoukne nějaký Ital a prozradí, jak to vlastně je:-D I mě by to opravdu zajímalo - vyprávění o původu pokrmu a drobné zajímavosti okolo mám moc ráda:-8
(A i na Labu je v závěru, v základních surovinách vypsán parmezán.)

casino casino

20. 6. 2015 10:29

cathleen:
No, prý se to podle parmazánu nejmenuje...;-)
http://www.labuznik.cz/recept/parmigiana-di-melanz...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: parmigiana lilek recepty parmigiana - italský zapečený lilek baklazan parmigiana recet na lilek recet lilek llilek mám ráda recepty recepty z lilku baklažán recepty parmegana recept na parmigiana parmigiana recept lilky ala parmagiano recept lilek baklažán recept parmiggiana italské jídlo panrmigiana parmegiana recept italska parmigiana lilek za syrova

Suroviny: baklažán, pyré rajčatové, sýr mozzarella, koření oregáno, bazalka čerstvá, nať petrželová, olej, mouka hladká, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Lilek Parmigiana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q9Dk