Gratinované lilky

Maja Motti Kuchařka: Maja Motti

4 porce Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

1 velký lilek nebo 2 menší
300 g mozzarelly
1/2 svazku čerstvé oregano
1/2 svazku čerstvá bazalka
500 g naložených rajčat
100 g hladké mouky
50 g nastrouhaného parmazánu
1 velký stroužek česneku
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Lilky omyjeme, dobře osušíme a nakrájíme na plátky silné 1/2-1 cm. Dáme je nasolené do mísy a necháme asi 20 minut vypotit. Troubu předehřejeme na 180°C.

  2. Mozzarellu nakrájíme na plátky, bylinky opláchneme, otrháme lístečky a nasekáme. Rajčata částečně rozmixujeme a vmícháme bylinky a utřený česnek.

  3. Lilky vyjmeme z mísy, opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Plátky obalíme v mouce. V pánvi rozpálíme olivový olej a lilky na něm z obou stran opečeme dozlatova. Po vyjmutí z pánve je necháme okapat na papírovém ubrousku.

  4. Formu na nákypy vymažeme tukem a střídavě do ní ukládáme plátky lilku, rajčatové pyré a pokrájenou mozzarellu. Vrchní vrstvu vytvoříme z rajčat a zlehka posypeme parmazánem. Zapékáme v troubě asi 15 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gratinované lilky

Tématické fráze: gratinovaný lilek recept na gratinovaný lilek gratinovaný na lilek gratinované brambory s lilkem gratinované lilek gratinovaný lilek s parmezánem lilek recepty gratinkvany lilek badridzany badridžany nigvzit gratinovaný lilek s mozarellu a rajcaty gratinovaný lilek z mozzarelou gratinovany lilek s mozzarelou zapečeny lilek se *šlehačkou recept gratinovaný lilek gratinovanálilek gratinovaný liliek

Zapomněl/a jsem heslo