Jahodová bomba s vláčnou čokopolevou
Dumáte, jak upéct osvěžující letní moučník? Připravte svým blízkým lehký letní dezert s jahodami, pudinkovým krémem a nadýchaným piškotem. Jahodová bomba s čokoládovou polevou nadchne celou rodinu.
Suroviny pro 1 plech
forma 30x25cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 571 kJ / 7 068 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,30 g |
Tuky | 511,59 g |
Vláknina | 19,02 g |
Cholesterol | 3,91 g |
Sodík | 1,31 g |
Sůl | 2,85 g |
Sacharidy | 468,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech s vyššími okraji nebo obdélníkovou dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, troubu včas rozehřejeme na 170 °C.
Krok 2: Připravíme piškotové těsto. Postupně rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a 1 lžíce cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se zbývajícím cukrem ušleháme do husté pěny a tu opatrně vmícháme do bílkového sněhu.
Krok 3: Potom po lžících přidáváme mouku tak, že ji pokaždé před přidáním další dávky lehce, ale důkladně zapracujeme do bílkovo-žloutkové hmoty.
Krok 4: Hotové těsto rozetřeme do připravené formy, uhladíme stěrkou a pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladnout.
Krok 5: Mezitím připravíme krém. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Po uvaření potřeme povrch trochou másla, aby se neudělal škraloup a dáme vychladit. Po zchladnutí pudink prošleháme a po částech zašleháváme máslo pokojové teploty, až vznikne lehký krém.
Krok 6: Vychladlý piškot uvolníme z formy, jednou ho prořízneme, spodní díl vrátíme zpět do formy a naneseme krém. Do vrstvy krému vmáčkneme očištěné jahody, přiklopíme vrchním dílem korpusu, přimáčkneme a dáme do lednice ztuhnout.
Krok 7: Na polevu rozšleháme vejce s cukrem a kakaem a za stálého šlehání přiléváme rozpuštěný tuk pokojové teploty.
Krok 8: Polevu rozetřeme na moučník a ozdobíme např. čerstvým ovocem a šlehačkou. Hotový moučník necháme ještě v chladu rozležet a poté krájíme teplým nožem na řezy.
Zveřejněno 21. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodová bomba s vláčnou čokopolevou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YRrW
Moje poznámka
Jahodová bomba s vláčnou čokopolevou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YRrW
Nejnovější recepty
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 19 minutami
Kosmatice se sýrem vhodné pro diabetiky
Přidáno před 13 hodinami
Arabský hummus
Přidáno před 14 hodinami
Cuketová placka vhodná pro diabetiky
Přidáno před 15 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 20 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové muffiny
Petra.21 před 1 hodinou
Čevabčiči se sýrem
E. J. K. před 9 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
Jedlik před 11 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
Nikolw před 12 hodinami
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 14 hodinami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 14 hodinami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 14 hodinami
Francouzské brambory
Lucek před 14 hodinami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 14 hodinami
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 14 hodinami
Tématické fráze:
tncz nova žloutkové řezy,
piškotová bomba,
jahodová bomba,
tncz nova,
tn cz,
samosběr jahod horní pěná,
dortová bomba,
bomba řezy,
jahodova poleva se slehackou,
jahodová m recept,
recept na piškotovou bombu,
jahodová dortová pěna,
slehackova poleva jahodova recepty,
piškotová bomba s ovocem,
jahodová pěna z bílků na dorty,
krémeše z listového těsta s čerstvýma jahodami,
bublanina podle indruchové,
jahodová bomba se šlehačkou,
jahodova bomba rolada,
dortová bomba se šlehačkou
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
tuk,
mouka hrubá,
mléko,
pudinkový prášek,
cukr,
máslo,
jahody,
vejce,
cukr moučkový,
kakao,
máslo
Komentáře (35)