Krůtí játra na japonský způsob

honzam Kuchař: honzam

3 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

500 g krůtích jater (i mražená)
1 dl červeného dezertního vína (např. Metropol)
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička směsi koření Čína
1 lžíce strouhaného zázvoru
3 lžíce kukuřičného škrobu nebo bramborového škrobu
3 lžíce hladké mouky
sádlo nebo olej do woku
sůl
jemně nasekaná bylinková směs:
jarní cibulka
petrželka
bazalka
několik kroužků z bílé části pórku
3 lžíce loupaných arašídů
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na větší kusy pokrájená játra v misce přelijeme marinádou z vína, sójové omáčky, směsi koření Čína a strouhaného zázvoru a necháme několik hodin proležet.

  2. Pak osušíme kousky jater v papírovém ubrousku a obalíme ve směsi škrobu a hl. mouky půl na půl. Obalené kousky opečeme rychle v rozpáleném tuku ve woku.

  3. Když jsou hotové, obalíme je v bylinkové směsi (zelená cibulka, petrželka, atd...) a podáváme.

  4. Ve zbylém tuku opražíme do měkka kroužky z pórku a arašídy.

  5. Na talíři přizdobíme sezónní zeleninou a směsí arašídů s pórkem. Podle chuti a libosti přisolíme.

  6. Mezitím jsme si připravili jemnou bramborovou kaši (nebo uvařili rýži). Obojí je vhodnou přílohou. na hranolky nezapomínaje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí játra na japonský způsob

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krůtí játra po čínsku cina z krutich jater játra na asijsky zpusob krůtí játra krůtí játra jako cina krůtí játra na čínský způsob recepty krůtí játra recepty játra na čínský způsob krůtí játra na čínu kruti jatra na čínský způsob krůtí na čínský způsob cina z jater s krutich jater kuřecí játra na asijský způsob jatra ve woku játra na jiný zpusob krůtí játra cina krutí jatra na spůsob z číny jatra na mexicky způsob obalené na jižanský způsob kruti játra na mexický způsob

Zapomněl/a jsem heslo