Kuřecí steaky po toskánsku

honzam Kuchař: honzam

Doba přípravy: 50 min. 3 porce Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

100 g brynzy nebo měkkého sýra (můžete použít i na kousky natrhané nebo nařezané plátkové sýry, např. Gouda apod.)
50 g nadívaných zelených oliv
3 snítky čerstvého tymiánu (1-2 lžičky sušeného)
2 cibule
2 velké papriky (kapie-červená a oranžová nebo žlutá)
3 stehenní kuřecí steaky
sůl
1 lžička směsi 4 pepřů (čerstvě pomlít nebo rozetřít)
2 lžíce hořčice
3 lžičky sezamových semínek
4-5 lžic oleje
125 ml červeného vína
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Sýr nakrájíme na drobno nebo nadrobíme, olivy překrájíme na plátky.

  2. Z tymiánu utrháme lístky, nškolik jich odložíme.

  3. Oloupanou cibuli nakrájíme nebo postrouháme na kolečka.

  4. Papriku očistíme a pokrájíme na nudličky.

  5. Polovinu cibule a paprik zatím odložíme.

  6. Steaky naklepeme, potřeme hořčicí, posypeme sezamovým semínkem a několika lístky tymiánu, obložíme sýrem, olivami a polovinou zeleniny. Svineme je do závitků a sepneme nebo svážeme.

  7. Závitky opečeme na 3 lžících oleje. Přidáme víno a 125 ml vody a dusíme na mírném ohni asi 40 min. Vyjmeme je a udržujeme teplé.

  8. Rozehřejeme zbylý olej, na něm opečeme druhou polovinu cibule a papriky a přidáme k vypečené šťávě, povaříme, osolíme a opepříme. Podáváme s těstovinami a zdobíme bylinkami se zbytkem tymiánu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí steaky po toskánsku

  • maiva maiva

    Zajímavý recept;-)steaky vypadají snad jinak:-S

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Toskanci by se opravdu podivili, toto je proste "Kure Honzam", urcite ne "po toskansku". Papriky, horcice a sezamove seminko tam nemaji co delat. Vy jste spojil dva recepty - Kure po rimsku + Kure po toskansku a pridal jste tam horcici a sezam. Dobre, mate zvlastni chute a fantazii, chapu, ale nazvat tohoto vaseho "kureciho krizence" po toskansku je celkem trapne. Toskanska kuchyne je jendna z nejjednodussich v Italii, malo surovin a jednoducha priprava, typicka venkovska jidla.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Zavinuté steaky, no plátky no ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • mika59 mika59

    A jsou to nakonec steaky nebo závitky :-?:-?

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Bude to dobré, ale na mně je tam na tom talíři toho moc.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí po soskánsku kuřecí steak kuřecí nudličky po toskánsku kuřecí kousky po toskánsku kureci steaky kuřecí steaky recept kuřecí steak recept maso po toskánsku kuřecí steaky na paprice kuřecí po tosánsku hovezi po toskánsku kuřeci steak na paprice krůti maso po toskánsku krutí po toskánsku kuřecí nudličky po toskánsko steak kureci recept recept na steaky kureci steiky na kousky toskanske nudlicky recepty na steaky