

Pečené brambory
Suroviny
- brambory dle potřeby
Postup přípravy receptu
Brambory pořádně umyjeme kartáčkem, překrojíme na půl, dáme překrojenou stranou na vymazaný pekáček, který jsme předtím i posolili.
Dáme asi na 25 minut péci.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečené brambory
-
já je peču na nevymazaném plechu,mají pak krásně upečenou kůrku a k tomu rozmíchaný tvaroh se smetanou a cibulkou.
-
Konečně recept co jsem hledala...
-
toprecepty.cz také dělám s kmínem a solí a je to dobrota
-
Kedlubno, také si pamatuji, jak nám dělávala maminka placky na kamnech, proto je občas dělám aspoň na železné desce a kvůli nim jsem si pořídila dvě
Jen se musí za chvilinku ostrým velkým nožem odškrábnout od desky a pak zvolna péct. Druhá strana už jde líp, ta už je při pečení první strany prosušená a nepřilepí se tolik.
-
PIPRE TĚM PLACKÁM NA SUCHO SE U NÁS ŘÍKÁ "PATENTY" babi je dělala na kamnech
-
Tak tyto brambory děláme doma rádi a k tomu podmáslí. Tím se vždycky vrátím do dětství
Z té doby mám i dnes ráda bramborové kolečka opečené jen tak nasucho na rozpálené železné desce na plynu nebo bramborové placky opečené také jen tak nasucho (bez česneku, aby opálením nezhořknul) a peroutkou pomazané rozpuštěným máslem. Na Valašsku se to i cukrovalo.
-
No, kdo by si nedal? Já jo. taky tak nějak děláme, ale pokrájím brambory na plátky, můžou být syrové, ale lepší jsou uvařené ve slupce, dám na pomazaný plech, osolím, okmínuji a pustím horkovzduch. Když chytnou růžovou barvu přidám dost velké množtví natřeného česneku a ještě na pár vteřin nechám dojít. Mňam!