Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelné závitky (holubky)

Hodnocení receptu je 4,6 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

IvettaG IvettaG

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 127 kJ /
3 854 kcal
Bílkoviny197,16 g
Tuky155,17 g
Vláknina14,90 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 1,64 g
Sůl3,90 g
Sacharidy411,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvaříme rýži a dáme stranou. Krok 2: Na pánvi si osmahneme na cibulce mleté maso, které ochutíme kořením, já používám uzenou papriku, vegetu pikant, sůl a pepř, můžeme použít i česnek. Krok 3: Takto připravenou masovou směs smícháme s uvařenou rýží a přidáme rajský protlak, důkladně promícháme popř. ještě dochutíme solí atd. Krok 4: Hlávkové zelí zbavíme košťálu a dáme vařit do většího vysokého hrnce tak, aby bylo zelí celé ponořené ve vodě.
Vaříme do změknutí, poté hlávku zelí vyndáme, vychladíme a rozebereme na jednotlivé lupeny. Krok 5: Jednotlivé lupeny plníme masovo-rýžovou směsí a tvoříme závitky, které klademe vedle sebe do pekáče.
Mírně podlijeme vodou a dáme zapéct na cca 20-30 min (podle trouby a podle vel. závitků).

Zveřejněno 13. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné závitky (holubky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q913

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelné závitky (holubky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q913

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

SilviaD: :-K
Aby nedošlo k omylu:
Palec hore pod vaším komentářem je za tu Vegetu :-)
No a kdyby to šlo, tak dám i palec dole - za tu vaši poslední větu:-(
Mám totiž za to, že je šumafuk reagovat na komentář po pěti dnech, či po pěti letech ;-)

Andrea3110: Aký problém? Veď ju do varenia nedávajte. Ja ju tiež vôbec nepoužívam ale nemám problém použiť recept, v ktorom je, ak sa mi páči. Len ju vynechám. Tento recept tu je vložený 5 rokov, tak sa mi zdá byť ten koment úplne zbytočný.

K čemu ty Vegeta?
Zbytečně kazíte tak dobré jídlo !! :-//:-//:no:

Já dělávám tak, že místo masa na povařené zelné listy kladu kolečko např. šunkový salám, plátkový sýr, opět salám, sýr, salám, sýr.. Zamotám a bud obaluji jako řízek a smažím a nebo též jen zapeču v troubě.. K tomu bramborovou kaši a nějakou přílohu..:-))

Tématické fráze:
holubky z mletého masa, holubky na zelném listu, mleté maso v zelném listu, holupky, kapustové holůbky, recept na golubky, jak se vari holubky, holubky v troube, zelné závitky, holuybky, solubky, mlete maso holubky, zelne zavitky z mleteho masa a ryzi, mleté maso v zelném listě, holubky z mleteho masa v pekači, recepty holupky, maso v zelném listu, holubce, holubky z mletého masa recept, recept s mletým masem holubky

Suroviny:
zelí hlávkové, maso mleté, rýže, protlak rajčatový, paprika sušená uzená, vegeta, cibule, sůl, pepř, česnek, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu