Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka z klouzků

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 353 kJ /
562 kcal
Bílkoviny13,63 g
Tuky38,72 g
Vláknina29,50 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy26,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle necháme zesklovatět. Přihodíme houby, všechno koření a chvíli restujeme. Krok 2: Zalijeme tak do 3/4 vývarem a dusíme do měkka, asi deset minut. Smetanu smícháme s moukou, zředíme troškou vývarem nebo mlékem a přidáme k houbám. Krok 3: Provaříme, vytáhneme nové koření a bobkový list a dochutíme podle chuti. Dosladíme. nebo okyselíme a přidáme kopr. Podáváme s knedlíky nebo vařenými bramborami.

Zveřejněno 23. 9. 2019

Poznámka autorky mika59

Měli jsme to s hrnkovými knedlíky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z klouzků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mrpm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z klouzků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mrpm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Vyskúšal som, je výborná! Len múku som dal opražiť po cibuli a spolu s hubami. Vylepšil som kôprom, vďaka za recept! Pridávam foto. 👍

Vyzkoušela jsem a je to výborné a rychlý 👍
:-D

Co říci jako dítě jsme první klouzky nosili už koncem června kdy už byly na vesnici první ranné brambory a babička udělala tuhle žlutou smetanově poctivou-navinulou a vonící po koření omáčku s novým bramborem...mana nebeská to byla . Děkuji za krásnou vzpomínku

Ivana Ch: Děkuji za upozornění..opraveno :-K

V receptu není sůl

Tématické fráze:
smetanová omáčka z klouzků, omacka z klozku, omacka z klousku, omáčka houba klouzek, klouzek na omáčky

Suroviny:
houba klouzek, cibule, smetana zakysaná, sádlo, mouka hladká, koření nové koření, bobkový list, kmín mletý, sůl, vývar zeleninový, ocet, cukr, kopr

Přidat fotografie receptu