Klobásníky
Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka, zaženou hlad a určitě se budou rychle ztrácet z podnosu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
zhruba 60-70 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 34 709 kJ / 8 296 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 260,97 g |
Tuky | 537,89 g |
Vláknina | 27,30 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 17,25 g |
Sůl | 42,56 g |
Sacharidy | 589,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Klobásníky se u nás kdysi pekly pouze na Velikonoce a dělávaly jako štrůdl (závin). Z mletého masa se vytvořil válec, který se zabalil do těsta a po upečení se krájel jako závin. Nyní klobásníky pečeme při většině slavnostnějších příležitostí. Z této dávky udělám 60-70 klobásníků (podle velikosti)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 4. 2017 10:45
Mňam! Úžasný recept.
21. 8. 2016 18:22
Anicenka: kvůli barvě a lesku nahoře
1. 3. 2016 12:46
A já jsem zkusila do oddělené části těsta dát vinné klobásy z MP KRÁSNO a taky to bylo moc dobré.
12. 1. 2016 08:28
Přidala jsem do těsta drcený kmín.Výborné a zkusila místo sádla dát olej taky dobré.
3. 7. 2015 14:34
Děkuji Vám, mám dopečeno a myslím, že se mi to povedlo
1. 7. 2015 11:47
Pallacinka:V receptu uvádím, že z těsta vytvořím 60-70 klobásníků. Nyní dělávám 60ks (na jeden plech 30ks 5x6ks). Po vytažení z trouby můžete horké klobásníky lehce potřít vlažnou, mírně osolenou vodou.
30. 6. 2015 11:31
Chystám se péct, recept mě moc zaujal. Ještě mám takové praktické dotazy - jak velká je asi ta placička těsta před naplněním v průměru a jak je silná? Kolik masové směsi do ní dát? Opravdu se to ještě po vytažení z trouby má potřít vajíčkem? Děkuji a snad se mi to podaří
25. 2. 2015 19:44
Píchova Kamila: pokud budeš mít jistotu, že jde o mletý libový bůček (v menších řeznictvích, kde mají příslušný mlýnek ti jej namelou čerstvý), tak proč ne?
25. 2. 2015 19:31
Dotaz,máte někdo zkušenost to dělat z mletého masa co se v obchodě prodává
21. 8. 2014 16:23
Když jsem četl recept na Klobásníky,tak se mi zbíhali sliny,tak že je zítra vytvoříme,díky za recept.
14. 1. 2014 12:52
Vysvětlí mi někdo, proč se mají klobasníy potírat i po upečení vajíčkem ????
Nějaký nesmysl ne?
Nějaký nesmysl ne?
2. 12. 2012 00:39
Supeeeer! Konečně jsem našla recept na ty užasný klobásníky,ve Frenštátě pod Radhoštěm na slavnostech je prodávali a já zkusila a furt hledala recept,tak se mužu pustit do pečení díky moooc!
12. 6. 2012 07:40
Jendo,včera tyto klobásníky dělala kamarádka,a jsou výbornýmáš další bod
10. 6. 2012 10:44
Skvělé, bod!!! Výborné těsto, jen jsem dala trošku víc mouky a mléka, zdálo se mi to dost mastné. U nás se taky pekly zapékané klobásky zejména na velikonoce, ale popravdě, babiččin recept na těsto není tak skvělý jako tento. Řekla bych, že lepší neznám.
19. 2. 2012 10:00
Jana, Jenda1: napsali jste to velice dobře. A já si (přes zamítavou reakci neregi.Jáji) myslím, že je dobré tohle všechno zmiňovat, že to cenu má. Protože ti, co se slušně chovat chtějí a jsou třeba neznalí věci, se poučí, jak to při půjčení receptu udělat - vložit zdroj.
U fotek samozřejmě platí, že se nesmí kopírovat v žádném případě.
Hezký den a příjemné pečení výborných klobásníků
U fotek samozřejmě platí, že se nesmí kopírovat v žádném případě.
Hezký den a příjemné pečení výborných klobásníků
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 22 hodinami
Banana split
Přidáno před 22 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 1 hodinou
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 6 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 6 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 6 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 9 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 9 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 12 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 12 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 13 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: těsto na klobásníky domácí klobásníky řeznická kuchařka klobásničky těsto na klobásník kynute testo na klobasniky klobásníky-recept řeznická sůl řeznické recepty praganda velikonocni klobasnik domaci klobasník jak upect bucek recety.cz-on-line kuchařka velikonocni klobasniky velikonoční klobásníky recept maso na klobásník kllobásníky kllobásníky klobásníky z kynutého těsta
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, droždí, olej, žloutek, sůl, cukr, bůček, voda, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek, kmín drcený, solamyl, strouhanka, vejce
Klobásníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j28v
57 názorů