

Aztécké těstovinové rizoto
Suroviny
- 300 g mletého vepřového masa
- 1 cibule
- 1 pórek
- 1/4 květáku
- 2 mrkve
- sůl
- sádlo
- 1 PL koření Aztécký poklad
- tarhoňa (těstovina)
- voda
Postup přípravy receptu
Na rozpáleném sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté maso a pěkně osmažíme, aby se maso zatáhlo a oddělilo od sebe.
Přidáme na kolečka nakrájený pórek, na drobno nasekaný květák a na kostičky nakrájenou mrkev.
Všechno dohromady chvilku opékáme, zasypeme kořením Aztécký poklad a do červena osmažíme.
Dáme stranou a ve druhé pánvi si na kapce oleje osmažíme tarhoňu dorůžova.
Smícháme s masovou směsí, zalijeme takovým množstvím vody, které odpovídá 1.5 násobku množství tarhoni a na mírném ohni asi 8-10 min dusíme.
Pak vypneme a necháme pod pokličkou dojít. Dochutíme podle zvyklostí a podáváme s čerstvou zeleninou a kdo má rád, posypané sýrem.
Poznámka od kuchařky
Potřebovala jsem dnes rychlý oběd z mletého masa a na obligátní "špagety a la něco" jsem neměla chuť, tak jsem pátrala a inspirovala se tadyhttp://www.toprecepty.cz/recept/27839-drakulova-ta..., tímto Cathleen děkuji.
Pro ty, kteří neznají a chtějí poznat přikládám odkaz na Aztécký poklad, včera jsem nějak opomenulahttp://www.rojikovokoreni.cz/search.php?search=azt....
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Aztécké těstovinové rizoto
-
Anna Kocikova: Ani, díky a klidně nechej
já mám totiž koření přesypané ve skleničkách
orig etiketu nemám
Je fakt, že jsem mohla vložit odkaz, to mě napadlo až teď...doplním -
Krásně vypadající mňamka
+7
Jani,přidám foto Aztéckého pokladu pro infoKdyž,tak odstraním
-
tarhoňa je super, moje nejoblíbenější těstovina, takže nemůžu jinak..
-
senky: když je vás víc, tak se to vyplatí, že platíte jen jednou poštovné
-
maris: my se vždycky s ženskýma domluvíme a objednáme z e-shopu
-
1974andrea: určitě, času dost
-
1974andrea: vidím, že mě Naděnka zastoupila s dokonalostí jí vlastní
kořeníčko je lehce pikantní a ve směsi masa s drobnou těstovinou a zeleninkou moc dobré
Taky směsi moc nepoužívám, spíš koření jednodruhové, ale myslím, že Rojíkovy směsi jsou jedny z nejkvalitnějších
A do tarhoni jsem se trošku zamilovala
-
maris:Maruško, já se na to pak v klidu podívám a kdyžtak se domluvíme, díky moc
-
1974andrea: Andy i Rebi, jestli chcete něco koupit z Rojíkova koření, stačí říct, u nás má stálý stánek
-
rebeka:Rojík mívá občas stánek v některém z našich hypermarketů, tak se po něm mrknu. Jednou jsem si koupila od něj Zlaté kuře a bylo taky výborné
-
1974andrea: to beze sporu
ne, pálivé není.. takové příjemně voňavé
a má hezkou barvu.. pak to maso
-
rebeka:Takže moc pálivé není
, to se dá i doma namixovat a bez glutamátu a éček
-
1974andrea: je dobré.. směsi moc nepoužívám, ale toto je OK
http://www.rojikovokoreni.cz/koreni/aztecky-poklad...
-
Tohle koření nepoužívám ani neznám, ale jinak se mi ta kombinace moc líbí, určitě to půjde ochutit i něčím jiným
. To koření je pikantní? A tarhoňu už jsem si v Lidlu taky koupila
-
moc povedené