Kniha
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 38 102 kJ / 9 107 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 196,20 g |
Tuky | 655,53 g |
Vláknina | 31,99 g |
Cholesterol | 4,65 g |
Sodík | 1,34 g |
Sůl | 2,87 g |
Sacharidy | 589,58 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 4. 2016 18:47
Lenka: Lenka: Ano, korpus je ořezaný a vytvarovaný do tvaru knihy už před potahováním. Stránky jsem naznačila rýhovacím nástrojem jemně až po potažení, pak ještě doznačila měděnou, hnědou a bílou barvou štětcem. Potahovku vyvaluju tak na 3mm, ale na obal knihy jsem nechala trošku silnější, asi 5 mm. Tak hodně štěstí a dejte pak fotku sem!
2. 4. 2016 17:01
gargulkaD: Děkuju, chci to zkusit. Dělala jste z korpusu i kulatý hřbet a nebo jen vytvarovala desky? Stránky jste naznačila před tím, než jste je dala na knihu? Myslím tý rýhy. Jak asi silná byla potahovací hmota na desky? Díky moc L.
31. 3. 2016 17:33
Lenka: Dobrý den, Leni, nevím, jak přesný ho chcete... upečený a pomazaný a vytvarovaný korpus jsem potáhla napřed bílou potahovkou zboku, potom hnědou potahovkou jako desky, to jsem si musela pořádně rozměřit... potom jsem udělala "prošívání", ozdobné pásky a ostatní ozdoby, nakonec jsem všechno stříkla pro realističtější efekt airbrushem a stránky naznačila štětcem. Také jsem po zaschnutí použila moji oblíbenou prachovku pearl white pro lesk. Tak nevím - pomohlo Vám to aspoň trošku?
30. 3. 2016 19:19
gargulkaD:
Dobrý den, chtěla bych poprosit o přesný postup zdobení knihy.
Upéct a naplnit zvládám, ale nevím, jak na to dál.
Díky moc, kniha je přesně podle mých představ.
Dobrý den, chtěla bych poprosit o přesný postup zdobení knihy.
Upéct a naplnit zvládám, ale nevím, jak na to dál.
Díky moc, kniha je přesně podle mých představ.
29. 9. 2015 17:07
zizala:Děkuji za tip,ale řezy Napoleon jsou lístkové těsto,to je o něčem jiném a dělat se mi to už vůbec nechce.Ale hezký řezy to jsou,to všechna čest.
Prostě jsem si myslela,že to ještě někde někdo umí,nebylo to ani nijak extra drahé. On i ten krém byl prostě "boží".
Mám ve Frenštátě známou,ale už to tam prý nikdo nezná.
Asi jednou koupím ten Doboš a bude.
Prostě jsem si myslela,že to ještě někde někdo umí,nebylo to ani nijak extra drahé. On i ten krém byl prostě "boží".
Mám ve Frenštátě známou,ale už to tam prý nikdo nezná.
Asi jednou koupím ten Doboš a bude.
28. 9. 2015 19:16
Zuzana Stará: A nešlo by to z řezů Napoleon?
http://www.hobbymanie.tv/clanek/luxusni-rezy-napol...
http://www.hobbymanie.tv/clanek/luxusni-rezy-napol...
28. 9. 2015 19:07
Zuzano, tak to chápu :( Nakrájet tlusté pláty umí každý. Možná byl korpus dělaný na způsob medovníku, jestli se nepletu tak každý plát pečený zvlášť. Že se vám s tím nechce dělat chápu, pár hodin to zabere. Já bych ale na základě jedné zkušenosti všechny neodsuzovala a ještě to někde zkusila. Držím palce
28. 9. 2015 17:52
Petra:Nó,nenašla,nenašla,do rizika ,že to někdo upeče na základě popisu se mi nechce jít,to už máme za sebou,všechno bylo jasné,všechno umíme,samozřejmě,atd. Výsledek tristní,tlusté pláty z nařezaného vysokého korpusu.
Dělá se to asi jako Doboš,tenké piškotové pláty ,radši víc a navrchu je ten marcipán.
Tak-kdyby někdo věděl? Nechce se mi do toho,je to plno práce a snědené raz-dva. Dík předem.
Dělá se to asi jako Doboš,tenké piškotové pláty ,radši víc a navrchu je ten marcipán.
Tak-kdyby někdo věděl? Nechce se mi do toho,je to plno práce a snědené raz-dva. Dík předem.
28. 9. 2015 14:01
Zuzano, dneska je na internetu spousta šikovných cukrářek nebo těch, co dělají jen dorty, myslím že pokud popíšete jak to bylo, mohlo by se povést alespoň podobně.
28. 9. 2015 12:12
Kniha je zvenku krásná,ale ve Frenštátě p.Radhoštěm kdysi uměli dělat knihu jako skutečně knihu,byla zavřená,ale korpus ze spousty tenkých plátků těsta promazávaných krémem.
Neskutečně dobré,vezli jsme si ho i domů z dovolené.
Dnes už to tam nedělají a nevím,kde jinde?
V Praze jsme si nechali dělat na svatbu dcery také knihu-nedalo se srovnat,ach jo.
Neskutečně dobré,vezli jsme si ho i domů z dovolené.
Dnes už to tam nedělají a nevím,kde jinde?
V Praze jsme si nechali dělat na svatbu dcery také knihu-nedalo se srovnat,ach jo.
27. 9. 2015 10:17
Holky, děkuju vám!
26. 9. 2015 22:18
Taky se mi tahle literatura líbí
26. 9. 2015 20:47
Mě se ta kytka líbí, je to oživení :) Jinak také nemusím dorty tohoto typu (potahované, spousta barviv...), ale klobouk dolů, skvělá práce
26. 9. 2015 20:40
Krásná čistá práce Také se mi nelíbí moderní dorty, ale tenhle je opravdu perfektně propracovaný. Také bych volila raději bez kytky, ale to je věc vkusu
26. 9. 2015 20:14
Jako opravdová, krásná precizní práce, +6
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 7 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 14 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 17 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 19 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 6 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 7 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 7 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 7 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 9 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 9 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 12 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 13 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: dort zavřená kniha dort kniha zavřená postup dort kniha postup kniha na recepty dort kniha dort kniha zavřená dort jako kniha dort otevřená kniha postup jak upect knihu postup postup zavřené knihy dorty dort ve tvaru knihy dorty ve tvaru knihy jak upect dort knihu dorty zavrena kniha jak upéct dort kniha jak upéct knihu dort jako zavřená kniha dort jako zavřená kniha jak se dela dort kniha zavrena postup pri zdobeni knihy
Suroviny: vejce, cukr moučkový, mouka hladká, olej, mandle, prášek do pečiva, mléko, mouka polohrubá, žloutek, máslo, mandle, cukr moučkový
Kniha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/njRE
20 názorů