Tovačovský pstruh v troubě pečený na bylinkách

chicken Kuchař:

Doba přípravy: 40 PT0H40M 1 porce Ryby 1 názor

32

Suroviny

1 pstruh (středně veliký - cca 300 - 400 g)
120 g másla
lžička kmínu
sůl
Po několika snítkách nebo lístcích:
petrželka
máta
tymián
šalvěj
bazalka
kopr
rozmarýn
4 - 5 šalotek
1 citrón
malé neloupané brambory
3 lžíce mraženého hrášku
1 mrkev (na tenká kolečka postrouhaná)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha vykucháme, očistíme, omyjeme v tekoucí vodě, osušíme, prosolíme a pokmínujeme zevnitř i z vnějšku, dovnitř vložíme kousek másla a bylinky, vložíme do pekáče a obložíme zbytkem bylinek, na rybu dáme i zbytek másla a pečeme v troubě asi 20 minut při 180°C.

  2. Měkkou upečenou rybu z pekáče vyndáme a do výpeku nasypeme brambory překrojené na poloviny, hrášek, mrkev a šalotky a necháme péct tak dlouho, až nám mrkev a brambory změknou a jsou opečené.

Poznámka

Servírujeme s citrónem, pokrájeným na měsíčky nebo na kolečka tak, aby se dala ryba pokropit vymačkanou citrónovou šťávou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tovačovský pstruh v troubě pečený na bylinkách

  • Josifek Josifek

    Pstruha v troubě podobně peču často. Nedovedu si ale představit čekání s upečenou rybou na to až se udělají zemáčky.:-O

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo