Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 752 kJ / 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,42 g |
Tuky | 50,17 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 188 mg |
Sodík | 671 mg |
Sůl | 1,33 g |
Sacharidy | 63,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleko a susene mleko dobre promichame, privedeme k varu a odstavime.
Krok 2: Nechame vychladnout na teplotu cca 50 stupnu. Arabky teplomer nepouzivaji, delaji zkousku prstem. Pokud v teplem mleku udrzite prst, muzeme prejit k dalsimu kroku.
Krok 3: Odebereme 1/2 sklenice tepleho mleka a smichame s cerstvym koupenym jogurtem.
Krok 4: Zamichame do zbyleho mleka a vlijeme do nadoby s vikem (poklici). Ja pouzivam kulatou sklenenou nadobu na peceni s vikem.
Krok 5: Prikryjeme, zabalime do deky a nechame zrat 6 - 12 hodin na teplem miste. Cim dele bude jogurt zrat, tim bude hustsi. S nadobou nijak nemanipulujeme, musi byt v klidu. Pro zrani je dulezita okolni teplota. V nasich podminkach je snadne udrzet jogurt stale v teple. V ceskych podminkach doporucuji na nadobu s jogurtem polozit termolahev nebo lahev s horkou vodou.
Krok 6: Hotovy jogurt skladujeme v lednici max. 7 - 10 dni.
Krok 7: Z domaciho jogurtu muzeme vyrobit dalsi novou davku domaciho jogurtu, ovsem pouze do tri dnu, nebot bakterie pritomne v jogurtu se casem meni a novy jogurt by mohl mit nedostatecnou hustotu.
Zveřejněno 20. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradicni domaci laban (jogurt)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nJrP
Moje poznámka
Tradicni domaci laban (jogurt)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nJrP
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 1 hodinou
Pomerančový pohár
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 3 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 17 minutami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 2 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 3 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 4 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 4 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 5 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 5 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 5 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 5 hodinami
Tématické fráze:
laban,
zrání jogurtu,
příprava jogurtu,
laban recept,
teplota zrání jogurtu,
jak udrzet telotu jogurtu,
jogurt v thermomixu,
hustota domácího jogurtu,
recept na domácí jogurt,
domácí jogurt z thermomixu,
jogurt hotov,
jogurt z thermomixu,
laban je,
domácí jogurt hustota,
hustota jogurtu,
susene mleko recept,
recept jogurt susene mleko,
hurtota jogurtu,
labane recept,
vyroba dom. jogurtu
Suroviny:
mléko plnotučné,
mléko sušené,
jogurt
Komentáře (1)