Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 752 kJ / 897 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,42 g |
| Tuky | 50,17 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 188 mg |
| Sodík | 671 mg |
| Sůl | 1,33 g |
| Sacharidy | 63,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleko a susene mleko dobre promichame, privedeme k varu a odstavime.
Krok 2: Nechame vychladnout na teplotu cca 50 stupnu. Arabky teplomer nepouzivaji, delaji zkousku prstem. Pokud v teplem mleku udrzite prst, muzeme prejit k dalsimu kroku.
Krok 3: Odebereme 1/2 sklenice tepleho mleka a smichame s cerstvym koupenym jogurtem.
Krok 4: Zamichame do zbyleho mleka a vlijeme do nadoby s vikem (poklici). Ja pouzivam kulatou sklenenou nadobu na peceni s vikem.
Krok 5: Prikryjeme, zabalime do deky a nechame zrat 6 - 12 hodin na teplem miste. Cim dele bude jogurt zrat, tim bude hustsi. S nadobou nijak nemanipulujeme, musi byt v klidu. Pro zrani je dulezita okolni teplota. V nasich podminkach je snadne udrzet jogurt stale v teple. V ceskych podminkach doporucuji na nadobu s jogurtem polozit termolahev nebo lahev s horkou vodou.
Krok 6: Hotovy jogurt skladujeme v lednici max. 7 - 10 dni.
Krok 7: Z domaciho jogurtu muzeme vyrobit dalsi novou davku domaciho jogurtu, ovsem pouze do tri dnu, nebot bakterie pritomne v jogurtu se casem meni a novy jogurt by mohl mit nedostatecnou hustotu.
Zveřejněno 20. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradicni domaci laban (jogurt)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nJrP
Moje poznámka
Tradicni domaci laban (jogurt)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nJrP
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 13 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 14 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 5 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 7 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 7 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 8 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 8 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 8 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 9 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 9 hodinami
Tématické fráze:
laban,
zrání jogurtu,
příprava jogurtu,
laban recept,
teplota zrání jogurtu,
jak udrzet telotu jogurtu,
jogurt v thermomixu,
hustota domácího jogurtu,
recept na domácí jogurt,
domácí jogurt z thermomixu,
jogurt hotov,
jogurt z thermomixu,
laban je,
domácí jogurt hustota,
hustota jogurtu,
susene mleko recept,
recept jogurt susene mleko,
hurtota jogurtu,
labane recept,
vyroba dom. jogurtu
Suroviny:
mléko plnotučné,
mléko sušené,
jogurt
Komentáře (1)