Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 752 kJ / 897 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,42 g |
| Tuky | 50,17 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 188 mg |
| Sodík | 671 mg |
| Sůl | 1,33 g |
| Sacharidy | 63,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleko a susene mleko dobre promichame, privedeme k varu a odstavime.
Krok 2: Nechame vychladnout na teplotu cca 50 stupnu. Arabky teplomer nepouzivaji, delaji zkousku prstem. Pokud v teplem mleku udrzite prst, muzeme prejit k dalsimu kroku.
Krok 3: Odebereme 1/2 sklenice tepleho mleka a smichame s cerstvym koupenym jogurtem.
Krok 4: Zamichame do zbyleho mleka a vlijeme do nadoby s vikem (poklici). Ja pouzivam kulatou sklenenou nadobu na peceni s vikem.
Krok 5: Prikryjeme, zabalime do deky a nechame zrat 6 - 12 hodin na teplem miste. Cim dele bude jogurt zrat, tim bude hustsi. S nadobou nijak nemanipulujeme, musi byt v klidu. Pro zrani je dulezita okolni teplota. V nasich podminkach je snadne udrzet jogurt stale v teple. V ceskych podminkach doporucuji na nadobu s jogurtem polozit termolahev nebo lahev s horkou vodou.
Krok 6: Hotovy jogurt skladujeme v lednici max. 7 - 10 dni.
Krok 7: Z domaciho jogurtu muzeme vyrobit dalsi novou davku domaciho jogurtu, ovsem pouze do tri dnu, nebot bakterie pritomne v jogurtu se casem meni a novy jogurt by mohl mit nedostatecnou hustotu.
Zveřejněno 20. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradicni domaci laban (jogurt)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nJrP
Moje poznámka
Tradicni domaci laban (jogurt)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nJrP
Nejnovější recepty
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 7 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 8 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 8 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z loveckého salámu
Přidáno před 8 hodinami
Mandlovo-čokoládová kolečka
Přidáno před 9 hodinami
Linecká barevná kolečka
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňské špagety
jtrecepty před 6 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 8 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 10 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 10 hodinami
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 12 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 13 hodinami
Tématické fráze:
laban,
zrání jogurtu,
příprava jogurtu,
laban recept,
teplota zrání jogurtu,
jak udrzet telotu jogurtu,
jogurt v thermomixu,
hustota domácího jogurtu,
recept na domácí jogurt,
domácí jogurt z thermomixu,
jogurt hotov,
jogurt z thermomixu,
laban je,
domácí jogurt hustota,
hustota jogurtu,
susene mleko recept,
recept jogurt susene mleko,
hurtota jogurtu,
labane recept,
vyroba dom. jogurtu
Suroviny:
mléko plnotučné,
mléko sušené,
jogurt
Komentáře (1)