Tradiční bezlepková zelňačka s klobásou
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 024 kJ / 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,48 g |
Tuky | 32,77 g |
Vláknina | 21,41 g |
Cholesterol | 52 mg |
Sodík | 4,04 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 73,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na přepuštěném másle osmahneme na měsíčky nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu a chvíli opékáme. Následně přidáme kysané zelí včetně šťávy a zalijeme vývarem (eventuálně vodou, pokud vývar zrovna nemáme). Ochutíme veškerým kořením a vaříme přibližně 20 minut.
Krok 2: Mezitím si zvlášť uvaříme brambory nakrájené na malé kostičky. Pokud bychom je vařili v kyselém prostředí společně se zelím, nikdy by úplně nezměkly. Po 20 minutách vaření zelí rozmícháme v troše vody rýžovou mouku, za stálého míchání vlijeme do polévky a vaříme ještě dalších 5-10 minut.
Krok 3: Nakonec přidáme uvařené kostičky brambor, vybereme bobkové listy i nové koření a podáváme se zakysanou smetanou, případně bezlepkovým chlebem.
Zveřejněno 27. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradiční bezlepková zelňačka s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKGm
Moje poznámka
Tradiční bezlepková zelňačka s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKGm
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 16 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 13 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 18 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Suroviny:
zelí kysané,
vývar hovězí,
cibule,
brambory,
klobása,
ghee,
mouka rýžová,
bobkový list,
koření nové koření,
kmín mletý,
paprika sušená sladká,
smetana zakysaná
Komentáře (5)
Já zelňačku zahušťuji tak,že dávám vařit víc brambor.3/4 uvařených brambor přidám do polévky,zbytek rozmixuji tyč.mixérem a tím polévku zahustím.