Tradiční bezlepková zelňačka s klobásou
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 024 kJ / 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,48 g |
Tuky | 32,77 g |
Vláknina | 21,41 g |
Cholesterol | 52 mg |
Sodík | 4,04 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 73,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na přepuštěném másle osmahneme na měsíčky nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu a chvíli opékáme. Následně přidáme kysané zelí včetně šťávy a zalijeme vývarem (eventuálně vodou, pokud vývar zrovna nemáme). Ochutíme veškerým kořením a vaříme přibližně 20 minut.
Krok 2: Mezitím si zvlášť uvaříme brambory nakrájené na malé kostičky. Pokud bychom je vařili v kyselém prostředí společně se zelím, nikdy by úplně nezměkly. Po 20 minutách vaření zelí rozmícháme v troše vody rýžovou mouku, za stálého míchání vlijeme do polévky a vaříme ještě dalších 5-10 minut.
Krok 3: Nakonec přidáme uvařené kostičky brambor, vybereme bobkové listy i nové koření a podáváme se zakysanou smetanou, případně bezlepkovým chlebem.
Zveřejněno 27. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradiční bezlepková zelňačka s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKGm
Moje poznámka
Tradiční bezlepková zelňačka s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKGm
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 5 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 5 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 6 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 7 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 7 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 9 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 11 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 11 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 11 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 12 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 12 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 13 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 13 hodinami
Suroviny:
zelí kysané,
vývar hovězí,
cibule,
brambory,
klobása,
ghee,
mouka rýžová,
bobkový list,
koření nové koření,
kmín mletý,
paprika sušená sladká,
smetana zakysaná
Komentáře (5)
Já zelňačku zahušťuji tak,že dávám vařit víc brambor.3/4 uvařených brambor přidám do polévky,zbytek rozmixuji tyč.mixérem a tím polévku zahustím.