Tradiční bezlepková zelňačka s klobásou
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 024 kJ / 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,48 g |
Tuky | 32,77 g |
Vláknina | 21,41 g |
Cholesterol | 52 mg |
Sodík | 4,04 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 73,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na přepuštěném másle osmahneme na měsíčky nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu a chvíli opékáme. Následně přidáme kysané zelí včetně šťávy a zalijeme vývarem (eventuálně vodou, pokud vývar zrovna nemáme). Ochutíme veškerým kořením a vaříme přibližně 20 minut.
Krok 2: Mezitím si zvlášť uvaříme brambory nakrájené na malé kostičky. Pokud bychom je vařili v kyselém prostředí společně se zelím, nikdy by úplně nezměkly. Po 20 minutách vaření zelí rozmícháme v troše vody rýžovou mouku, za stálého míchání vlijeme do polévky a vaříme ještě dalších 5-10 minut.
Krok 3: Nakonec přidáme uvařené kostičky brambor, vybereme bobkové listy i nové koření a podáváme se zakysanou smetanou, případně bezlepkovým chlebem.
Zveřejněno 27. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradiční bezlepková zelňačka s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKGm
Moje poznámka
Tradiční bezlepková zelňačka s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKGm
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 2 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 5 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 5 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 6 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 4 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 5 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 5 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 6 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 6 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 7 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 7 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 9 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 9 hodinami
Suroviny:
zelí kysané,
vývar hovězí,
cibule,
brambory,
klobása,
ghee,
mouka rýžová,
bobkový list,
koření nové koření,
kmín mletý,
paprika sušená sladká,
smetana zakysaná
Komentáře (5)
Já zelňačku zahušťuji tak,že dávám vařit víc brambor.3/4 uvařených brambor přidám do polévky,zbytek rozmixuji tyč.mixérem a tím polévku zahustím.