Vepřové pod borůvkovou peřinou

spagetka Kuchařka: spagetka

Pomalý hrnec 8 názorů

Suroviny

500 g vepřové plece (nakrájené na kostky)
na marinádu:
1 PL oleje
1 dcl suchého červeného vína (Merlot)
1 PL červeného balsamico krému
1 PL borůvkový džem (mám vlastní v dia)
špetka skořice
muškátový květ
chilli
citronový pepř
sůl
dále:
cca 150 g borůvek (použila jsem mražené)
50 g anglické slaniny (na malé špalíčky)
1 červená cibule (nakrájená na hrubší kousky)
trocha tuku na restování
190 g smetany na vaření
1 PL hladké mouky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na marinádu pečlivě vymícháme. Naložíme maso, hezky obalíme a marinujeme 1 – 2 hodiny.

  2. Na rozpáleném tuku orestujeme zprudka slaninu, cibuli a maso, které jsme vytáhli z marinády a nechali okapat. Do nádoby pomalého hrnce vložíme směs masa, borůvek a zalijeme marinádou. Pomalíme na High 3 hodiny.

  3. Pak vmícháme smetanu s hladkou moukou a ještě pomalíme cca 20 minut. Dochutíme a podáváme. Jako přílohu jsem dělala rýži s trochou kurkumy, 1 hřebíčkem a zrnkem badyánu.

Poznámka

Samozřejmě lze ukuchtit i bez pomalého hrnce.

Recept jsem dělala s ohledem na diabetickou dietu.

Zdroj: časopis Diastyl, upraveno

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové pod borůvkovou peřinou

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    cathleen: já to po těch 20 minutách přepla na přihřívání a ještě to tam nějakou dobu perlilo, takže rozhodně byla mouka provařená dokonale, to už mám vyzkoušené, že stačí nechat i na prohřívání:yes::yes:.

    rihana: u nás máme rádi kombinaci ovoce a masa, sladko pálivější chutě, fakt záleží na zvyku. Stačilo by třeba u někoho ochutnat, jako to udělali moji známí a dnes už tyto kombinace vařej běžně.

    mika59 děkuju :-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Já bych čerstvě zahuštěnou omáčku v PH vařila mnohem déle než 20 minut - mouku je třeba minimálně těch 20 minut provařit, ale když to v PH zahustíš, zchladí se to a určitě i půl hodiny potrvá než znovu zavaří.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    maris: :-D:-D:-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Borůvky sice mám, ale nenajdu k tomu odvahu.

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Super :yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    maris: tejaja: :-D:-D:-D:-D :yes::yes::yes::yes:, to musíte děvčata v létě, a ještě na to mít člověka ;-);-);-), ale dobré to opravdu je.

    Odpovědět

  • maris maris

    tejaja: Jedna Maruška sedí na gauči a jít do lesa by ji nikdo nedonutil:-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Len kde je Maruška, čo by mi na čučoriedky do lesa zašla...:-D Ale recept je výborný, ja osobne mám rada kombináciu mäsa a ovocia. :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: top recepty pomalime veprove maso recepty tncz nova recept na boruvkovou marmeladu z mrazenych boruvek maso pod sněhovou peřinou