Srdíčko na slanině v mrkvi a kedlubně

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 60 minut 7 názorů

Pokrmy z vnitřností Doba přípravy: 60 minut 7 názorů

Suroviny 4 porce

1 vepřové srdce
200 g česnekové slaniny
1 větší cibule
500 g mrkve
1 větší kedlubna
1 lahůdková cibulka
šťávu z 1/2 citronu
2 lžíce cukru
1 lžíce Vegety
1/2 kostky masoxu (kdo nechce, nemusí dávat)
hladká mouka na jíšku
olivový olej
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si dáme dusit srdíčko, které nakrájíme na menší kousky, do kastrolu na olej s nakrájenou slaninou dáme osmažit pokrájenou cibulku a vložíme srdíčko, které chvíli dusíme ve vlastní šťávě, pak přidáme vodu, masox a necháme dusit.

  2. Mrkev a kedlubnu nakrájíme na malé kostičky, které dáme na olej orestovat, přidáme sůl, cukr, citronovou šťávu, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Ke konci si s oleje a mouky uděláme jíšku, kterou zahustíme zeleninu a přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku.

  3. Pokud je maso měkké, přendáme do něho hotovou zeleninu, zasypeme pažitkou, promícháme, povaříme, doladíme solí a je hotovo.

Poznámka od kuchařky

I při malování vítězí improvizace ve stylu: co se nachází doma.

Komentáře k receptu Srdíčko na slanině v mrkvi a kedlubně

  • mama.maleho.vlka mama.maleho.vlka

    fajn recept :-) vyzkoušeno takze dávam bodík :yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Bibi,tak na mne tady vykoukl tvůj receptík a hned mne zaujal,už je uložen a vyzkouším.+1:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Bibinko, tak k tomu nemám co dodat, jen jedno slovo - SUPER! :-)Bodík:yes:

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    To tykání je úplně v pohodě.Cítil bych se špatně při vykání na netu.Fakt ta šťávička na pohled nemá chybu,je to jak asijské recepty paráda a nebude to díky surovinám ani drahé.Fajn dal jsem si ho do oblíbených.:yes::-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka (autorka receptu)

    Pepo, ty jsi kuchař(tady si všichni tykáme)-teda odborník na slovo vzatý a určitě si poradíš:-D Opravdu se udělá jíška s oleje a hladké mouky(jen trochu), ale někdo to tak husté nemusí, tak není ani potřeba víc zahušťovat. Vyzkoušej a dej vědět;-):-p K večeru sem dám další a taky mocinky dobrej recept, to jsem vařila dneska.:-p

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Bibinko nebo Janinko?:-DTa improvizace je super,určitě dám bodík,:yes:Jen mně není jasná ta jíška,protože tak krásně jak to popisujete,se to zahustí v podstatě samo a tu moc hezkou šťávičku na tom máte jako lehounce přihuštěnou solamylem.Je moc hezky lesklá.Určitě to bude mňamka.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak to je sakra dobrá inprovizace!:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pokrmy z mrkve vepřové srdíčko na slanině vepřové v mrkvi a kedlubně veprove na kedlubne obsah cukru v kedlubně recepty na vepřové srdíčko recept na srdíčko pokrmy z kedlubny recept vepřová srdíčka na slanině babicovy dobroty recepty z 8.8.2009 krutí srdíčka na slanině srdicko na stave recept kedlubna recepty kedlubna,recepty kedlubnové recepty kedluben na slanině vepřové srdíčko se slaninou a mrkvý recept z kedlubně srdíčo ve vlastní štávě srdíčka na stave