Srdíčko na slanině v mrkvi a kedlubně

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Pokrmy z vnitřností 7 názorů

Suroviny

1 vepřové srdce
200 g česnekové slaniny
1 větší cibule
500 g mrkve
1 větší kedlubna
1 lahůdková cibulka
šťávu z 1/2 citronu
2 lžíce cukru
1 lžíce Vegety
1/2 kostky masoxu (kdo nechce, nemusí dávat)
hladká mouka na jíšku
olivový olej
pažitka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si dáme dusit srdíčko, které nakrájíme na menší kousky, do kastrolu na olej s nakrájenou slaninou dáme osmažit pokrájenou cibulku a vložíme srdíčko, které chvíli dusíme ve vlastní šťávě, pak přidáme vodu, masox a necháme dusit.

  2. Mrkev a kedlubnu nakrájíme na malé kostičky, které dáme na olej orestovat, přidáme sůl, cukr, citronovou šťávu, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Ke konci si s oleje a mouky uděláme jíšku, kterou zahustíme zeleninu a přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku.

  3. Pokud je maso měkké, přendáme do něho hotovou zeleninu, zasypeme pažitkou, promícháme, povaříme, doladíme solí a je hotovo.

Poznámka

I při malování vítězí improvizace ve stylu: co se nachází doma.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Srdíčko na slanině v mrkvi a kedlubně

  • mama.maleho.vlka mama.maleho.vlka

    fajn recept :-) vyzkoušeno takze dávam bodík :yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Bibi,tak na mne tady vykoukl tvůj receptík a hned mne zaujal,už je uložen a vyzkouším.+1:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Bibinko, tak k tomu nemám co dodat, jen jedno slovo - SUPER! :-)Bodík:yes:

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    To tykání je úplně v pohodě.Cítil bych se špatně při vykání na netu.Fakt ta šťávička na pohled nemá chybu,je to jak asijské recepty paráda a nebude to díky surovinám ani drahé.Fajn dal jsem si ho do oblíbených.:yes::-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Pepo, ty jsi kuchař(tady si všichni tykáme)-teda odborník na slovo vzatý a určitě si poradíš:-D Opravdu se udělá jíška s oleje a hladké mouky(jen trochu), ale někdo to tak husté nemusí, tak není ani potřeba víc zahušťovat. Vyzkoušej a dej vědět;-):-p K večeru sem dám další a taky mocinky dobrej recept, to jsem vařila dneska.:-p

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Bibinko nebo Janinko?:-DTa improvizace je super,určitě dám bodík,:yes:Jen mně není jasná ta jíška,protože tak krásně jak to popisujete,se to zahustí v podstatě samo a tu moc hezkou šťávičku na tom máte jako lehounce přihuštěnou solamylem.Je moc hezky lesklá.Určitě to bude mňamka.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Tak to je sakra dobrá inprovizace!:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pokrmy z mrkve vepřové srdíčko na slanině vepřové v mrkvi a kedlubně veprove na kedlubne obsah cukru v kedlubně recepty na vepřové srdíčko recept na srdíčko pokrmy z kedlubny recept vepřová srdíčka na slanině babicovy dobroty recepty z 8.8.2009 kedluben na slanině vepřové srdíčko se slaninou a mrkvý recept z kedlubně srdíčo ve vlastní štávě srdíčka na stave asijske recepty na kruti srdce srdicko na stave vepřove kostky v kedlubne vepřové srdíčko na slanině recepty recept na srdicka na štavě

Zapomněl/a jsem heslo