Dušená hlíva ústřičná

HankaPu Kuchařka:

Houby 17 názorů

520

Suroviny

300 g hlívy ústřičné /2 krabičky/
300 g masa /vepřové, kuřecí,..../
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1 lžička kurkumy
1-2 lžičky škrobové moučky
jarní cibulka i s natí
cherry rajčátka
pórek
sójová omáčka
oregáno
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu a maso si nakrájíme na nudličky, cibulku a pórek na kolečka.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a maso na něm zprudka orestujeme, zakápneme sójovou omáčkou a po chvilce přidáme hlívu, cibulku a pórek, okořeníme kurkumou, solí a pepřem podle chuti.

  3. Malinko podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme až maso a hlíva změkne. Před dokončením si rozpustíme škrobovou moučku v trošce vody a zahustíme omáčku podle potřeby, přihodíme pár rozkrojených cherry rajčátek a několik lístků oregána. Promícháme, dochutíme a podáváme.

Poznámka

Suroviny jsou orientační /je to závislé na druhu masa,já jsem použila vepř. kýtu/.Jako přílohu lze podávat jak brambory, rýži tak i těstoviny .My jsme měli bramborové knedlíky, které nám zbyly od včera a i s nimi to bylo dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušená hlíva ústřičná

  • Leo Leo(neregistrovaný)

    Hlívu dělám na různé způsoby, Váš prověřím. Dík.:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu(autorka receptu)

    Johnny, díky za krásnou fotku:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JohnnySil JohnnySil

    Nikdy jsme Hlívu nejedli, tak jsme si řekli, že to zkusíme. A napoprvé se to docela povedlo.
    Jenom doporučuji dusit trochu delší dobu - doměkka. Ačkoliv je to chutná a zdravá houba, je také poměrně tuhá.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    :-p:yes: hlivu varim casto,skor ako rizoto, aby to dcera jedla..zdrave hribky, podporuju imunitu..aj pripravok Imunoglukan D, ktory sa dava na podporu imunity je z hlivy...hlavne teraz v zimnych mesiacoch a ked vystraja chripka, je to asi vhodne jedlo pre take deti,davam bodik :yes:

    Odpovědět

  • alena76 alena76

    Vypadá to skvěle,houby u nás hrajou prim :-* proto ráda přivítám nové recepty,vyzkouším a bodík je na místě:-!:-!:yes:

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    To musim vyzkouset, nasla jsem na internetu stranky hliva-ustricna.info kde se da koupit hliva susena tak si hned vezmu jedno baleni a pujdu varit :-8

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Taky mám hlívu ráda,vyzkouším a tobě jde bodík:-p:-D

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu(autorka receptu)

    Díky všem za bodíky:-)
    Drobenko, máš pravdu, ale jelikož já jsem to dělala z vepřového maasa, tak spolu s tou hlívou to bylo měkké současně.:-D:-D

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Už od pohledu to je k baštění. Rajčátka sice nemusím, ale ten bramborový knedlíček na moji mlsnou sedí. +bodík

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Hani, recept mě zaujal a určitě vyzkouším.:-p
    Zaslouží bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Moc pěkný recept. Bod je na místě:yes:

    Odpovědět

  • Drobenka Drobenka

    Hlívu dusím na cibulce zvlášť a pak ji přidávám k orestovanému kuřecímu masu. Hlíva je dost tvrdá a musím ji dusit cca 20 minut. Kuřecí maso je minutková záležitost. Hlíva je velice zdravá.:yes: Bodík

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Hani, skvělé, hlívu miluji!!:yes::yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Mooooc zdravé jídlo - miluji hlívu, jím i sušenou v tabletkách ;-):yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu(autorka receptu)

    Bibinko, díky:-):-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo